Σε συλλαλητήριο την Τετάρτη 21 Ιούνη στις 5.30 το απόγευμα, καλούν οι αγρότες του Τυρνάβου, μετά την γενική συνέλευση που έγινε με πρωτοβουλία των Αγροτικών Συλλόγων της ευρύτερης περιοχής με θέμα τις πολλές και εκτεταμένες καταστροφές και ασθένειες που έχουν υποστεί οι καλλιέργειες από τις συνεχόμενες και έντονες βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις.

 

Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση, το συλλαλητήριο με τρακτέρ θα γίνει στην κεντρική πλατεία του Τυρνάβου και οι αγρότες καλούν όλους τους φορείς της πόλης να δηλώσουν έμπρακτα τη συμπαράσταση τους στον δίκαιο αγώνα τους.

Διεκδικούν:

  • Άμεση ενίσχυση όλων των αγροτών του Δήμου Τυρνάβου λόγω των αυξημένων καλλιεργητικών εξόδων (τριπλασιασμός ψεκασμών) την φετινή χρονιά εξ αιτίας των συνεχόμενων βροχοπτώσεων.
  • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των αγροτών της ευρύτερης περιοχής στις καλλιέργειες (αμπελοκαλλιέργεια, αχλαδοκαλλιέργεια, πυρηνόκαρπα, κεράσια, αμύγδαλα, μυδική και κηπευτικά) που έχουν υποστεί ζημιά με έξαρση ασθενειών από τις βροχοπτώσεις καθώς θεωρείται δεδομένη η απώλεια παραγωγής.
  • Άμεσες εκτιμήσεις και αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ των αγροτών που καταστράφηκε η παραγωγή τους από τις χαλαζοπτώσεις.
  • Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ με επαρκή κρατική χρηματοδότηση που να αποζημιώνει τους αγρότες και κτηνοτρόφους στο 100% της ζημιάς και στην παραγωγή και στο κεφάλαιο για όλα τα ζημιογόνα αίτια.
  • Άμεσα να επασυνδεθεί το ρεύμα από την ΔΕΗ στο ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου στον Αμπελώνα.

Recommended Posts