ΕΒΖelliniki_viomixania_zaxaris_1

Τη στήριξή του ίδιου αλλά και της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στους Έλληνες παραγωγούς για τη συνέχιση της καλλιέργειας εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη σημερινή του επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της ΕΒΖ στο Πλατύ Ημαθίας.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι η νέα κυβέρνηση αναλαμβάνοντας βρήκε μία βιομηχανία κλειστή, με πολλά αιωρούμενα θέματα, όπως τη συντήρηση των εργοστασίων και το μέλλον των εργαζομένων σε αυτές δυσοίωνο και αβέβαιο. Με την υπάρχουσα κατάσταση δεν είναι εφικτή η καλλιέργεια τεύτλων και η μίσθωση των δύο εργοστασίων έγινε, προκειμένου οι παραγωγοί να μη χάσουν τη συνδεδεμένη ενίσχυση.

Η προϋπόθεση με την οποία υπογράφηκε η σύμβαση με τον μισθωτή, ήταν να δημιουργηθούν συμβάσεις με τους τευτλοπαραγωγούς ώστε να απορροφηθούν από φέτος οι καλλιέργειές τους. Εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο νέο μισθωτή, ο οποίος ανέλαβε να λειτουργήσει τα δύο εργοστάσια ζάχαρης για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Ο υπουργός έκανε σύντομη περιήγηση στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, αποχωρώντας τέλος, με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Ο τευτλοπαραγωγός από την Ημαθία, Παύλος Μπογιαννίδης επισήμανε ότι μετά την αποχώρηση του υπουργού από τη μονάδα της ΕΒΖ στο Πλατύ Ημαθίας, ακολούθησε συζήτηση με τον επικεφαλής της Royal Sugar ABEE που σε κοινοπραξία με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας ανέλαβε ως μισθωτής δύο μονάδων (Πλατύ και Σέρρες) και σ αυτήν (την συζήτηση) οι τευτλοπαραγωγοί ενημερώθηκαν ότι αρχές Δεκεμβρίου θα γνωστοποιήσει το τιμολόγιο με βάση το οποίο θα παραληφθούν τα τεύτλα στο Πλατύ Ημαθίας. Σύμφωνα με τον κ. Μπογιαννίδη, η Royal Sugar ΑΒΕΕ έχει ζητήσει από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών την χρήση της σιδηροδρομικής γραμμής για να μεταφερθούν τα τεύτλα από Ορεστιάδα και Λάρισα.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου και παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο στο emvolos.gr

Recommended Posts