Η συζήτηση αυτή θα γίνει μία εβδομάδα πριν από την προγραμματισμένη συνάντηση των υφυπουργών Άμυνας των τριών χωρών.

 

Σε ηλεκτρισμένο κλίμα εκπρόσωποι της Τουρκίας, της Ρωσίας, της Ουκρανίας και των Ηνωμένων Εθνών αναμένεται να έχουν σήμερα Παρασκευή, 5 Μαΐου, μια δύσκολη και κρίσιμη συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη, σε τεχνικό επίπεδο για να συζητήσουν τη συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας, που αφορά την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών. Τη συνάντηση ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ που πρόσθεσε ότι η Άγκυρα συνεχίζει τις προσπάθειές της ώστε να παραταθεί η συμφωνία, η οποία λήγει στις 18 Μαΐου.

Ωστόσο όπως έγινε γνωστό χθες στην Άγκυρα σημειώθηκε εκνευρισμός και ένταση μεταξύ Ουκρανών και Ρώσων αντιπροσώπων, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Οικονομικής Συνεργασίας της Μαύρης Θάλασσας (PABSEC).

Το επεισόδιο προκλήθηκε όταν Ουκρανοί διέκοψαν την ομιλία Ρώσου αξιωματούχου και ύψωσαν ουκρανικές σημαίες ενώ ο Ρώσος αξιωματούχος τράβηξε και έσκισε μια σημαία της Ουκρανίας. Το αποτέλεσμα ήταν οι δύο πλευρές να έρθουν στα χέρια και να επικρατήσει πανδαιμόνιο.

Προέλευση άρθρου: https://www.agrocapital.gr

Recommended Posts