pestrofa

Έχουν γίνει άλματα προόδου και σε θέματα τεχνολογίας, εξέλιξης της διατροφής των ψαριών και σε ότι αφορά την ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

 

 

Τη δυναμική  που προσφέρουν η τεχνολογική και διατροφική εξέλιξη στις υδατοκαλλιέργειες  καθώς και την εξαγωγική προοπτική του κλάδου,  ανέδειξε Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμος Κεδίκογλου σε τοποθέτησή του στη Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ).

Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε παρουσία των 23 εταιρειών-Μελών της Οργάνωσης, παρουσιάστηκε ο απολογισμός πεπραγμένων της απερχόμενης Διοίκησης ενώ διεξήχθησαν εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. Επιπλέον, συζητήθηκαν θεσμικά θέματα και τα τρέχοντα προβλήματα του κλάδου, όπως τα μέτρα αποκλιμάκωσης των επιπτώσεων της ενεργειακής και υγειονομικής κρίσης.

Ο Υφυπουργός στη σύντομη παρέμβασή του, υπογράμμισε τις προοπτικές που διανοίγουν για τον κλάδο οι πόροι από το «Πρόγραμμα Αλιείας, Υδατοκαλλιέργειας & Θάλασσας (ΠΑλΥΘ) 2021-2027» και η αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων του Αναπτυξιακού Νόμου. Θύμισε την προτεραιότητα που δίνει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην προστασία των θαλασσών και στη βελτίωση των ιχθυαποθεμάτων, και επισήμανε ότι τα προϊόντα ιχθυοτροφείων  λειτουργούν ως αντιστάθμισμα στην υπεραλίευση.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο: https://www.agrocapital.gr

Recommended Posts