Λιγότερη κατά 18,9 εκατ. τόνους από πέρυσι

 

Στους 85,3 εκατ. τόνους αναμένεται να ανέλθει η φετινή παραγωγή σίτου στην Ρωσία σύμφωνα με έκθεση του αναλυτικού κέντρου SovEcon. Αυτό σημαίνει ότι η ρωσική παραγωγή σιταριού θα είναι 18,9 εκατ. τόνοι λιγότεροι από πέρυσι, αλλά κοντά στον μέσο όρο της τελευταίας πενταετίας.

Ο κύριος λόγος για την πτώση της συγκομιδής σε σχέση με την περασμένη χρονιά είναι η μείωση των καλλιεργούμενων εκτάσεων αλλά και οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν και επηρέασαν τις καλλιεργείς.

Σε σύγκριση με την πρόγνωση του Φεβρουαρίου, η πρόβλεψη συγκομιδής παραμένει αμετάβλητη. Την τρέχουσα περίοδο ο καιρός για τη νέα καλλιέργεια είναι κυρίως ευνοϊκός. Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν θερμοκρασίες 2-5 βαθμούς πάνω από τις κανονικές μέχρι το τέλος Μαρτίου. Παρά τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας τους τελευταίους μήνες του χειμώνα, γενικά δεν υπάρχουν κρούσματα παγετού στα χωράφια.

Η διαθεσιμότητα υγρασίας των φυτών είναι κοντά στο μέσο όρο στις περισσότερες περιοχές. Τις τελευταίες εβδομάδες, η διαθεσιμότητα υγρασίας των καλλιεργειών έχει βελτιωθεί σημαντικά στα νότια, όπου οι έντονες βροχοπτώσεις έπεσαν το δεύτερο μισό του Φεβρουαρίου.

Προέλευση άρθρου: https://www.agrocapital.gr

Recommended Posts