Ο Μάρτιν Γκρίφιθς, αρμόδιος για ανθρωπιστικές υποθέσεις στον ΟΗΕ, δήλωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για την παράταση της συμφωνίας.

 

Δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή ενθαρρυντικές προοπτικές για παράταση της συμφωνίας της Μαύρης Θάλασσας για τα σιτηρά, δήλωσε πηγή με γνώση των διαπραγματεύσεων στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA σε σχόλια που δημοσιοποιήθηκαν νωρίς σήμερα.
Ο Μάρτιν Γκρίφιθς, αρμόδιος για ανθρωπιστικές υποθέσεις στον ΟΗΕ, δήλωσε χθες ότι τις επόμενες ημέρες θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για την παράταση της συμφωνίας που επιτρέπει την ασφαλή εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών από τη Μαύρη Θάλασσα, μια συμφωνία από την οποία η Ρωσία έχει απειλήσει να αποχωρήσει στις 18 Μαΐου λόγω εμποδίων στις δικές εξαγωγές σιτηρών και λιπασμάτων.

Οι συζητήσεις σε «τεχνικό επίπεδο» θα συνεχιστούν, δήλωσε η πηγή στο RIA, αλλά σε ερώτηση για τις προοπτικές παράτασης της συμφωνίας, δήλωσε ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ενθαρρυντικές προοπτικές».

«Μου είναι δύσκολο να πω τι θα συμβεί αύριο. Ίσως υπάρξει πρόοδος αλλά εάν μιλάμε για σήμερα, δεν υπάρχουν (προοπτικές)», δήλωσε η πηγή στο RIA. «Αλλά όλοι θέλουμε και είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε ότι δεν θα σταματήσει το έργο αυτού του μηχανισμού».

Προέλευση άρθρου: https://www.agrocapital.gr

Recommended Posts