χρήματα, ευρώ, κέρματα, coins

Απόφαση με την οποία παρατείνεται η καταληκτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση των 120 δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές στις Δ.Ο.Υ. έως 30.9.2019, υπέγραψε η υφυπουργός οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Όπως έγινε γνωστό, τις επόμενες μέρες θα πάρει Φ.Ε.Κ. η απόφαση παράτασης ως τις 30 Σεπτεμβρίου του 2019. Με τον τρόπο αυτό υπάρχει ευθυγράμμιση με τη ρύθμιση των 120 δόσεων στα ασφαλιστικά ταμεία. Η Κατερίνα Παπανάτσιου, έκανε τις δηλώσεις αυτές  νωρίτερα την Δευτέρα 3 Ιουνίου  στον τηλεοπτικό σταθμό TRT και συγκεκριμένα στην τηλεοπτική εκπομπή «Κεντρική Ελλάδα καλησπέρα».

Το προηγούμενο διάστημα αρκετά δημοσιεύματα έκαναν λόγο για το ενδεχόμενο αυτό. Ας σημειωθεί πως διαφορετικά η προθεσμία για την ένταξη στη ρύθμιση θα εξέπνεε κανονικά στις 28 Ιούνιου.

Υπενθυμίζεται ότι οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίζουν από 18 έως και 120 μηνιαίες δόσεις τις οφειλές που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2018. Σε φορολογούμενους με εισόδημα μέχρι 10.000 ευρώ χορηγείται δυνατότητα εξόφλησης των οφειλών τους σε έως και 120 μηνιαίες δόσεις, υπό τον περιορισμό ότι το ποσό κάθε μηνιαίας δόσης δεν μπορεί να είναι μικρότερο από 30 ευρώ.

Για τους οφειλέτες με εισόδημα άνω των 10.000 ευρώ, ο αριθμός των δόσεων καθορίζεται με βάση το ύψος του εισοδήματος του 2017. Σε κάθε περίπτωση, το ποσό κάθε μηνιαίας δόσης δεν μπορεί να είναι χαμηλότερο των 30 ευρώ, ενώ ο αριθμός των μηνιαίων δόσεων δεν μπορεί να είναι χαμηλότερος των 18 και μεγαλύτερος των 120.

Πού πρέπει να δώσουν προσοχή οι οφειλέτες

  1. Όταν υπάρχουν πληρωμές που δεν έχουν τακτοποιηθεί από την αρμόδια Δ. Ο. Υ, η ρύθμιση δεν προχωρά. Η εφαρμογή εμφανίζει την ένδειξη «υπάρχει ασυμφωνία κατά την πίστωση των πληρωμών σας, η οποία τακτοποιείται στη Δ. Ο. Υ. προκειμένου να ενημερωθούν οι οφειλές σας». Πρακτικά θα πρέπει να υπάρξει επίσκεψη προκειμένου να γίνουν οι σχετικοί συμψηφισμοί και μετά να ξεκλειδώσει η διαδικασία.
  2. Όταν υπάρχουν οφειλές σε δύο και πάνω εφορίες, θα πρέπει να γίνουν χωριστές ρυθμίσεις.
  3. Όταν ρυθμίζονται οφειλές που έχουν ενταχθεί σε πάγιες ρυθμίσεις των 12 δόσεων.

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο agronews.gr

Recommended Posts