Στο νέο πρόγραμμα φωτοβολταϊκών στη στέγη, το οποίο θα αφορά τόσο κατοικίες όσο και επιχειρήσεις αλλά και αγροτικές εκμεταλλεύσεις, καθώς και στους βασικούς άξονες του αναπτυξιακού σχεδίου «Κρήτη 2030» οι οποίοι περιλαμβάνουν την στήριξη της αγροτικής παραγωγής της νήσου, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην καθιερωμένη πλέον χθεσινοκυριακάτικη ανάρτησή του στο Facebook, που ανακεφαλαιώνει το κυβερνητικό έργο της εβδομάδος που πέρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Επίσης, σχετικά με τα φωτοβολταϊκά, προαναγγέλλει την λειτουργία του πρώτου εργοστασίου, παγκοσμίως, παραγωγής εύκαμπτων και ημιδιαφανών φωτοβολταϊκών πάνελ, στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο ενός μεγάλου ευρωπαϊκού προγράμματος, τα οποία θα μπορούν να τοποθετηθούν παντού.
Ο πρωθυπουργός, ξεκινώντας αναφέρει πως μόλις έφτασε στην Ιαπωνία, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης του, επισημαίνοντας πως πρόκειται για μία «σημαντική επίσκεψη σε μια από τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου και μια χώρα με την οποία ελπίζουμε να αναπτύξουμε ακόμη στενότερες σχέσεις».
Στη συνέχεια κάνει μέσω μιας μαντινάδας ειδική μνεία στην πρόσφατη περιοδεία του στην Κρήτη, ενώ επισημαίνει τους βασικούς άξονες του αναπτυξιακού σχεδίου «Κρήτη 2030».
Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Facebook:
«Καλημέρα από την Ιαπωνία! Τι κάνουμε εδώ; Είναι μια σημαντική επίσκεψη σε μια από τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου και μια χώρα με την οποία ελπίζουμε να αναπτύξουμε ακόμη στενότερες σχέσεις. Θυμίζω μόνο ότι οι θεσμικοί επενδυτές από την Ιαπωνία σταμάτησαν να επενδύουν στα ελληνικά ομόλογα στα χρόνια της κρίσης λόγω της απώλειας της επενδυτικής βαθμίδας. Συνεπώς τώρα που βρισκόμαστε ένα σκαλοπάτι πριν την ανάκτηση της, η επίσκεψη εδώ είναι κάτι παραπάνω από επίκαιρη. Είναι πολλές οι συναντήσεις εδώ θα σας πω για αυτά την επόμενη εβδομάδα. Στα δικά μας θέματα, αυτή την εβδομάδα έχω ξεχωρίσει μικρές και μεγάλες δράσεις, που όμως όλες πιστεύω ότι συνεισφέρουν θετικά στη ζωή των ανθρώπων. Ή όπως λέει μία γιαπωνέζικη παροιμία που διάβασα πρόσφατα: "Ακόμη και η σκόνη, όταν στοιβάζεται, μπορεί να γίνει βουνό".
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο: https://www.agro24.gr