Με το Harvest Assist της Pöttinger, ο παραγωγός μπορεί να βελτιστοποιήσει τη συγκομιδή λαμβάνοντας υπόψη τις συγκομιζόμενες ποσότητες, την απόσταση από το χωράφι έως το σιλό και την ικανότητα συμπίεσης στο σιλό.

 

Η Pöttinger επεκτείνει τις λειτουργίες της εφαρμογής Harvest Assist, για να βελτιστοποιήσει τη συγκομιδή, προς όφελος του παραγωγού.

Με την εφαρμογή για κινητές συσκευές, ο παραγωγός μπορεί εύκολα να δημιουργήσει περιοχές και να τις διαθέσει στα μεμονωμένα οχήματα, έχοντας πρόσβαση από απόσταση. Υπάρχει πολύ σαφής απεικόνιση των προς συγκομιδή τεμαχίων και πληροφορίες για την κατάσταση, όπως εάν η εξέλιξη της κοπής, αν δηλαδή του υλικό έχει ήδη κοπεί ή συγκομιστεί. Φυσικά, απαιτείται για αυτό η λήψη της ενημέρωσης για την ομαλή χρήση των νέων δυνατοτήτων.

Τα νέα χαρακτηριστικά με μια ματιά

Οι προγραμματιστές έχουν επίσης επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο των μηχανημάτων τα οποία μπορούν να εγγραφούν. Από εδώ και στο εξής, χορτοκοπτικά, τσουγκράνες και χορτοδετικές μηχανές θα είναι διαθέσιμα εκτός από τα υπάρχοντα βαγόνια και τα συλλεκτικά μηχανήματα.

Όλα τα τμήματα της αλυσίδας συγκομιδής έχουν μια επισκόπηση της προόδου των εργασιών στο χωράφι. Η τρέχουσα κατάσταση επεξεργασίας μπορεί να προβληθεί για κάθε χωράφι: αν κουρεύεται, αν τυλίγεται ή αν συγκομίζεται. Μόλις τελειώσει η περιοχή, ο οδηγός μπορεί να αλλάξει την κατάσταση του πεδίου. Σύμφωνα με την Pöttinger, αυτό καθιστά σαφές με δομημένο τρόπο ποιες περιοχές είναι έτοιμες για το επόμενο βήμα της διαδικασίας.

Να σημειωθεί ότι στην προβολή ζωντανής τοποθεσίας, κάθε μέλος της αλυσίδας συγκομιδής εμφανίζεται σε έναν «καθαρό» χάρτη και μαζί με αυτό προβάλλεται το αντίστοιχο βήμα εργασίας με το μηχάνημα. Όλες οι τοποθεσίες μεταδίδονται σε πραγματικό χρόνο, γεγονός που απλοποιεί σημαντικά την επικοινωνία.

Με το Harvest Assist, ο αγρότης θα πρέπει να μπορεί να βελτιστοποιήσει τη συγκομιδή, λαμβάνοντας υπόψη τις ποσότητες συγκομιδής, την απόσταση από το χωράφι στο σιλό και την απόδοση συμπίεσης στο σιλό, υπόσχεται η κατασκευάστρια. Το κυλινδρικό όχημα στο σιλό μπορεί έτσι να κατανείμει και να συμπυκνώσει σωστά το συγκομιζόμενο υλικό που παραδίδεται σταδιακά και να επιτύχει την καλύτερη χορτονομή.

Κάθε «μέλος» της αλυσίδας συγκομιδής μπορεί να εγκαταστήσει την εφαρμογή στο smartphone ή το tablet του δωρεάν σε εκδόσεις iOS και Android. Η εφαρμογή είναι πλέον διαθέσιμη και στα Αγγλικά, Γαλλικά, Πολωνικά και Τσέχικα, σε ορισμένες όμως χώρες προς το παρόν.

Προέλευση άρθρου: https://www.agronews.gr

Recommended Posts