Σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο IFS 

 

Μια ακόμα πιστοποίηση για την υψηλή ποιότητα και ασφάλεια των προϊόντων του έλαβε ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωάννινων ΠΙΝΔΟΣ, για τη νέα Βιομηχανία Επεξεργασίας Κοτόπουλου (ΒΕΚ) που λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2021.

Η πιστοποίηση έγινε σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο IFS (International Featured Standard) Food 7, σχετικό με την ασφάλεια και την ποιότητα επεξεργασμένων τροφίμων και των διαδικασιών παραγωγής, από τον κορυφαίο Οργανισμό Πιστοποίησης και Επιθεωρήσεων στην Ελλάδα, την T?V AUSTRIA Hellas, θυγατρική της TUV AUSTRIA Group με διεθνή παρουσία σε περισσότερες από 40 χώρες της Ευρώπης, Μέσης και Άπω Ανατολής. Κατά την τελική αξιολόγηση η ΠΙΝΔΟΣ έλαβε πολύ υψηλή βαθμολογία (98,29%) για την ορθή εφαρμογή αυτού του ιδιαίτερα απαιτητικού προτύπου.

Η εξαιρετική αυτή επίδοση επιστεγάζει όλες τις ενέργειες οι οποίες έχουν θέσει το Συνεταιρισμό σε πρότυπο της πτηνοτροφικής παραγωγής σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο, αντικατοπτρίζοντας ταυτόχρονα την υψηλή τεχνογνωσία της ΠΙΝΔΟΣ και τις άριστα σχεδιασμένες εγκαταστάσεις παραγωγής, που σε συνδυασμό με τα προηγμένα πληροφοριακά συστήματα ιχνηλασιμότητας οδηγούν σε προϊόντα ανώτερης ποιότητας και υψηλά επίπεδα ασφάλειας, τόσο για την υγεία των πουλερικών καθώς και του τελικού καταναλωτή.

Ειδικότερα η Βιομηχανία Επεξεργασίας Κοτόπουλου (ΒΕΚ) έχοντας ξεκινήσει την επιτυχημένη λειτουργία της από τον Οκτώβριο του 2021, μέσω της προηγμένης τεχνολογικά γραμμής παραγωγής έτοιμων ψημένων προϊόντων κοτόπουλου, παρουσίασε στο καταναλωτικό κοινό τη σειρά «Έτοιμα Ψημένα» της ΠΙΝΔΟΣ. Εντός του 2022 προστέθηκε μια επιπλέον γραμμή παραγωγής προϊόντων θερμικής επεξεργασίας και επίσης μία γραμμή μεταποίησης νωπού κρέατος κοτόπουλου και επιπλέον γραμμή παραγωγής γύρου κοτόπουλου.

Σήμερα αποτελεί αναμφισβήτητα την μεγαλύτερη και πιο σύγχρονη μονάδα επεξεργασίας κρέατος κοτόπουλου στην Ελλάδα και την ευρύτερη γεωγραφική περιοχή. Πέρα από την παρουσία σε όλη την Ελλάδα, η πιστοποίηση IFS θα ενδυναμώσει το δίκτυο εξαγωγών της ΠΙΝΔΟΣ που αυτή τη στιγμή εκτείνεται από τη Μεγάλη Βρετανία έως και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: https://www.etheas.gr

Recommended Posts