τρακτέρ, χωράφι

Με περαιτέρω μειώσεις κατά 5 δισ. στην Κοινή Αγροτική Πολιτική, 300 εκ. στο Ευρωπαϊκό Ταμείο για την Περιφερειακή Ανάπτυξη, 650 εκ. στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και κατά 3,1 δισ. στο πρόγραμμα ‘’HorizonEurope’’,

αναμένεται να ξεκινήσει η σημερινή, 20/2, ειδική σύνοδος για τον μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό της Ε.Ε. μεταξύ Ευρωκοινοβουλίου και Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, γεγονός που έχει οδηγήσει τους ευρωβουλευτές να προαναγγείλουν την αποτυχίας της.

Αναλυτικότερα εν αναμονή της ειδικής συνόδου, η διαπραγματευτική ομάδα του ΕΚ παρουσιάζοντας τη θέση της για την πρόταση Michel για τον επόμενο μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό της ΕΕ, με σχετική ανακοίνωση που δόθηκε στην δημοσιότητα από την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου, αναφέρει τα εξής:

«Χαιρετίζουμε τις επαφές που είχαμε με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel τις προηγούμενες εβδομάδες, ωστόσο η πρότασή του για το επόμενο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο για την περίοδο 2021-2027 δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των πολιτών.

Ο Πρόεδρος Michel χρησιμοποιεί ως βάση την επιζήμια πρόταση που προετοιμάστηκε σε τεχνικό επίπεδο από τη φινλανδική Προεδρία του Συμβουλίου τον Δεκέμβριο του 2019. Αντί για τις σημαντικές επενδύσεις για την υλοποίηση της Πράσινης Συμφωνίας, της ψηφιακής μετάβασης και της υπόσχεσης για μια ισχυρότερη Ευρώπη που θα περιμέναμε, ο Πρόεδρος Michel επιβεβαιώνει ή ενισχύει τις περικοπές στη χρηματοδότηση της γεωργίας, της συνοχής, της έρευνας, των επενδύσεων σε υποδομές, της ψηφιοποίησης, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, του προγράμματος Erasmus, της απασχόλησης των νέων, του μεταναστευτικού, της άμυνας και πολλών άλλων τομέων.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στο www.agro24.gr

Recommended Posts