Ημέρα γιορτής για την μπάμια αφού στην Αγία Τριάδα γίνεται σήμερα το Φεστιβάλ άλλωστε οι μπάμιες, αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Έτσι λοιπόν επισκεφθήκαμε τον καλλιεργητή Γιώργο Γουσιόπουλο, στο κτήμα του και μας «μύησε» στα μυστικά της καλλιέργειά της.
Μετά από 100 ημέρες απαιτητικής καλλιέργειας, στην άρδευση έρχεται η ώρα της συγκομιδής, που είναι ιδιαίτερα δύσκολη, κυρίως λόγω της αλλεργίας, που δημιουργεί τρομερή «φαγούρα» στους αγρότες.
Λόγω του μικροκλίματος της περιοχής, το κτήμα έχει μεγάλη στρεμματική απόδοση, αφού δίνει 600 -650 κιλά μπάμιες γηγενούς ποικιλίας. Ο σπόρος φυλάσσεται για να χρησιμοποιηθεί την επόμενη χρονιά από τους καλλιεργητές.
Διαβάστε την συνέχεια στο emvolos.gr