Στην Προβηγκία, «βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου ο συνεταιριστικός κόσμος αναδιαρθρώνεται» συνοψίζει ο Laurent Rougon.

 

«Πιστεύω ότι είναι πιο εύκολο να πουληθούν 60.000 hl οίνων παρά 3.000 hl, αλλά δεν είμαστε εδώ για να δημιουργήσουμε ένα μεγαθήριο», ανακοίνωσε ο Laurent Rougon.

 Στην Προβηγκία, «βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου ο συνεταιριστικός κόσμος αναδιαρθρώνεται» συνοψίζει ο Laurent Rougon, πρόεδρος της Ομοσπονδίας συνεταιριστικών οινοποιείων του Var. Υπάρχουν θετικοί οικονομικοί δείκτες, η εγκατάσταση διασημοτήτων (η τελευταία είναι ο μπασκετμπολίστας Tony Parker) και οι επενδύσεις από μεγάλες ομάδες κρασιού και οινοπνευματωδών ποτών (από την LVMH έως την Pernod Ricard), «αλλά η μεγάλη πρόκληση πλέον, είναι η ποιοτική προσφορά στην αγορά για τα ιστορικά και νέα μεγάλα οινοποιεία. Και ποιος είναι καλύτερος από τους συνεταιρισμούς που μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτό;» τονίζει ο Laurent Rougon, ο οποίος βλέπει την αξιοποίηση των συνεργατικών εργαλείων στην τρέχουσα τάση για συγχωνεύσεις.

Πέρυσι, τα συνεταιριστικά οινοποιεία των Cuers και Puget-Ville σχημάτισαν την Terra Provincia, και στην αρχή της χρονιάς, τα οινοποιεία των Flassans-Cabasse και Besse-Sainte-Anastasie συγχωνεύτηκαν. Ο Laurent Rougon προεδρεύει του ομίλου Comptoir des Vins de Flassans (140 μέλη, 1.250 εκτάρια και 65.000 hl): «αυτή είναι η δεύτερη συγχώνευση, μετά τη συγχώνευση μεταξύ Flassans και Cabasse το 2007». Το 2022, τα οινοποιεία του Gonfarron και του Pignans πρόκειται να συνενωθούν, ενώ το έργο συγχώνευσης έχει ξεκινήσει.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: https://www.agrocapital.gr

Recommended Posts