Skip to content

Νέα πιστοποίηση για τα εστιατορία της Περιφέρειας Κρήτης

Η πιστοποίηση των εστιατορίων της ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε., με το σήμα «κρητική κουζίνα», αποτελεί μια νέα σημαντική συνεργασία που ξεκινά η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης και η ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε. 

Οι δύο φορείς εγκαινιάζουν μια νέα εποχή στη γαστρονομική φιλοσοφία των καταστημάτων εστίασης της εταιρείας, αρχής γενομένης από το «Μαρίνα», ενώ θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα καταστήματα εστίασης της Δημοτικής Επιχείρησης.

Στο πνεύμα «ισχύς εν τη ενώσει» για την προώθηση της κρητικής γαστρονομίας, συναντήθηκαν στο Μαρίνα, εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία ο Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σταύρος Τζεδάκης, η Πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ Ευαγγελία Σχοιναράκη – Ηλιάκη και ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε. και υπεύθυνος Επιχειρηματικού Τομέα, Νίκος Μπουνάκης.

Το σήμα «κρητική κουζίνα», όπως είπαν, αποτελεί συνδετικό κρίκο μεταξύ των χώρων μαζικής εστίασης και επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού τομέα της Κρήτης, που στόχο έχει την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, με την παράλληλη ανάδειξη και καθιέρωση της γαστρονομικής κουλτούρας του νησιού.

Τα εστιατόρια κι οι χώροι μαζικής εστίασης αξιολογούνται και εντάσσονται στο σύστημα αυτό, με κριτήριο την επιλογή και κατανάλωση – ως επί το πλείστον – ντόπιων και πιστοποιημένων με το σήμα «Κρήτη» προϊόντων, ως πρώτες ύλες για την δημιουργία ενός μενού πλούσιου σε κρητικές γεύσεις.

Σε δήλωση του, ο Πρόεδρος Δ.Σ., Σταύρος Τζεδάκης επεσήμανε: «Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης και η ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε., ενώνουν δυνάμεις με στόχο, να αναδείξουν την Κρητική Διατροφή και να προωθήσουν τα τοπικά μας προϊόντα. Είμαστε σήμερα εδώ, ξεκινώντας από το «Μαρίνα», να πιστοποιήσουμε τα εστιατόρια της ΔΕΠΑΝΑΛ, του Δήμου Ηρακλείου με το σήμα «κρητική κουζίνα». Κοινός σκοπός μας είναι, η εδραίωση της κρητικής κουζίνας και η αύξηση της κατανάλωσης των τοπικών προϊόντων, καθιερώνοντας τον τόπο μας, ως ποιοτικό γαστρονομικό προορισμό. Είναι πολύ σημαντικό, να αναδείξουμε το γαστρονομικό τουρισμό, καθώς και να δώσουμε την δυνατότητα στα εκατομμύρια των επισκεπτών του νησιού μας να δοκιμάσουν κρητικές συνταγές».

Η Πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε Ευαγγελία Σχοιναράκη -Ηλιάκη σε δήλωσή της τόνισε: «Στη ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε., υλοποιούμε έναν φιλόδοξο αλλά ταυτόχρονα ρεαλιστικό σχεδιασμό, με στόχο τη στήριξη των τοπικών παραγωγών και της τοπικής οικονομίας, την προώθηση των προϊόντων του τόπου μας και την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων της Κρητικής διατροφής και. Με τη νέα αυτή συνεργασία με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης, προσδοκούμε να δώσουμε τη δυνατότητα στους Έλληνες και ξένους επισκέπτες των καταστημάτων μας να γευτούν τους θησαυρούς της Κρητικής γης, να δοκιμάσουν τα αποτελέσματα του μόχθου των ανθρώπων του πρωτογενή τομέα, τις γεύσεις και τα προϊόντα των νέων Κρητικών παραγωγών που καινοτομούν και παρουσιάζουν άκρως ενδιαφέρουσες γευστικές προτάσεις. Σε μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή για τον τουρισμό, την τοπική αλλά και την εθνική οικονομία, η ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε. στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και με όλες τις δυνάμεις της, υποστηρίζει την Κρητική παραγωγή. Γιατί μόνο ενωμένοι και αλληλο-υποστηριζόμενοι θα μπορέσουμε να περιορίσουμε τις απώλειες από τη νέα οικονομική κρίση, μια κρίση που έρχεται ως επακόλουθο της πανδημίας του Covid19 και δεν αφήνει κανέναν κλάδο ανεπηρέαστο».

Ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε., αρμόδιος για θέματα επιχειρηματικού τομέα Νίκος Μπουνάκης σε δήλωσή του τόνισε: «Στον τόπο μας, η επιχειρηματικότητα στον χώρο της εστίασης έχει ένα εξαιρετικά ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα: Την Κρητική διατροφή. Παγκοσμίως γνωστή και αναγνωρισμένη, με πολλά και σημαντικά οφέλη και πλεονεκτήματα, μπορεί να δώσει την πρόσθετη ώθηση που θα μας διαφοροποιήσει και θα αποτελέσει ικανό μοχλό ανάπτυξης για την τοπική οικονομία. Αυτό σκοπεύουμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο, προσδοκώντας πολλαπλά οφέλη όχι μόνο για τη ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε, αλλά για την οικονομία της Κρήτης. Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη, ο τουριστικός κλάδος, όπως και όλοι οι κλάδοι που έμμεσα ή άμεσα ασχολούνται με αυτόν δοκιμάζονται σκληρά, γι? αυτό και έχουμε υποχρέωση, μέσα από πρωτοπόρες ενέργειες να ισχυροποιήσουμε τη θέση μας. Η προσπάθεια δεν θα είναι εύκολη, αλλά αξίζει να προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις».

Προέλευση https://www.neapaseges.gr

Recommended Posts