Να δώσει επιτέλους τέλος στην ιδιότυπη «ομηρία» των επιλαχόντων του Υπο-Μέτρου 4.1. της Δράσης 4.1.1 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης για την ένταξη τους στα σχέδια βελτίωσης, ζητεί ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Β. Κόκκαλης, με ερώτησή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γ. Γεωργαντά.

 

Στην ερώτηση του κ. Κόκκαλη επισημαίνεται μεταξύ άλλων: «Παρά την αποδεδειγμένη και ορθώς τεκμηριωμένη αναγκαιότητα ικανοποίησης του αιτήματος των ενδιαφερομένων, η στάση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ήταν πάντα αρνητική. Μάλιστα ο αρμόδιος Υπουργός σε δηλώσεις του αναφέρει ότι , «γνωρίζει και κρίνει δίκαιο» το αίτημα καθώς και ότι «θα εξετάσει θετικά αυτήν την πρόταση και εφόσον είναι εφικτή και περισσέψουν κονδύλια».

Όπως αναφέρει η ερώτηση του βουλευτή: “Οι δικαιούχοι των Σχεδίων Βελτίωσης είχαν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αίτημα πληρωμής το αργότερο μέχρι 30/11/2022 για τουλάχιστον το 20% της εγκεκριμένης δημόσιας δαπάνης του επιχειρηματικού τους σχεδίου. Δεδομένου ότι πλέον έχει εκπνεύσει η προθεσμία υποβολής των αιτημάτων πληρωμής των δυνητικά δικαιούχων και το γεγονός ότι υπάρχει πιθανότητα να έχουν παραμείνει αδιάθετοι διαθέσιμοι πόροι του προγράμματος, η ανησυχία που επικρατεί στους επιλαχόντες των Σχεδίων Βελτίωσης είναι μεγάλη αναφορικά με τη δυνατότητα διάθεσης και κατανομής των ανωτέρω κονδυλίων.

Επειδή 3.500 περίπου δικαιούχοι, οι οποίοι αρχικά είχαν εγκριθεί, χαρακτηρίστηκαν ως επιλαχόντες ύστερα από την παρέλευση ενός έτους, λόγω έλλειψης κονδυλίων.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο: https://www.agro24.gr

Recommended Posts