Κατά την περιοδεία του στην Πέλλα ο πρωθυπουργός συνομίλησε με αγρότες, ενώ επίκεινται και νέες αγροτικές κινητοποιήσεις με αφορμή το αυξημένο κόστος παραγωγής.

 

 

Μασάζ στους αγρότες, που “ζεσταίνουν τις μηχανές” των τρακτέρ για νέες κινητοποιήσεις, επιχείρησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από την Πέλλα όπου πραγματοποιεί περιοδεία.

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε εξαγωγική επιχείρηση. που δραστηριοποιείται στον τομέα των φρέσκων φρούτων και λαχανικών, και εκεί τον περίμεναν αγρότες που πρόσκεινται στη ΝΔ και οι οποίοι του ζήτησαν να δώσει ο ίδιος εντολή ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα που έχουν θέσει στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργο Γεωργαντά.

Ειδικότερα ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, Τάσος Χαλκίδης, απευθύνθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας πως «είναι θέμα χρόνου αν δεν λυθούν αυτά τα πρόβληματα να μην υπάρχουν αγρότες. Το κόστος παραγωγής έχει γίνει πολύ ακριβό ενώ έχουμε πάθει και μεγάλες καταστροφές. Έχουμε εμπιστοσύνη σε εσάς, ότι μπορείτε να μας βοηθήσετε. Θέλουμε από το ταμείο κρίσης που έγινε για τον πόλεμο της Ουκρανίας, να ενισχυθούν όλοι οι αγρότες. Έχουμε κάνει συνάντηση για το θέμα με τον κ. Γεωργαντά, το ξέρει, θέλουμε και τη δική σας παρέμβαση να λυθεί αυτή η αδικία».

“Ασχολούμαστε πολύ με τα θέματα του αγροτικού τομέα. Είμαστε εν μέσω μίας πρωτοφανούς ενεργειακής κρίσης. δεν μπορεί κανείς να κατηγορήσει την κυβέρνηση για αυτό. Εδώ είμαστε να λύσουμε και άλλες εκκρεμότητες” απάντησε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο: https://www.agrocapital.gr

Recommended Posts