Ο καλλιεργητής σειράς Chopstar-Verso της Einböck διατίθεται με ένα πρόσθετο εργαλείο. Το στοιχείο σκαλίσματος μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τεύτλα έως σόγια ή άλλες καλλιέργειες, με απόσταση σειράς 45 εκ.

 

Εύκολη προσαρμογή σε τρεις σειρές σιτηρών με απόσταση σειρών 15 εκ. (6″) προσφέρει η μονάδα μηχανικής ζιζανιοκτονίας Chopstar-Verso της Einböck. Αυτή η ευελιξία οφείλεται στις ειδικές εξαιρετικά επίπεδες σπάτουλες που είναι τοποθετημένες στο κέντρο του στοιχείου σκαλίσματος.

Η ειδική τσάπα Chopstar-Verso διαθέτει ένα ζεύγος δίσκων κοπής και έως και 5 δονητικά δόντια ανά στοιχείο σκαλίσματος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί, όπως αναφέρθηκε, σε καλλιέργειες με απόσταση μεταξύ των σειρών από 45 έως 80 εκ (όπως τεύτλα, σόγια, φασόλια, αραβόσιτος, ηλίανθος κ.λπ.).

Μπορεί να πραγματοποιηθεί μια πολύ στενή ζώνη κοπής λόγω των κοίλων δίσκων που απομακρύνονται από το φυτό και ρυθμίζονται ως προς τη γωνία σε συνδυασμό με τα όργανα μέτρησης της γωνίας που ακολουθούν. Αυτό επιτρέπει το πολύ πρώιμο σκάλισμα των νεαρών φυτών και ταυτόχρονα το στενό ή ακριβές σκάλισμα.

Ανάλογα με τις συνθήκες λειτουργίας και το στόχο του περάσματος κοπής, μπορεί να τοποθετηθεί στο πίσω εργαλείο μια μεγάλη γκάμα εξαρτημάτων, όπως σβάρνες, μονάδες κοπής με στελέχη, αστέρια κύλισης κ.λπ. Η ακρίβεια του εργαλείου μπορεί να τελειοποιηθεί περαιτέρω με το σύστημα διεύθυνσης με κάμερα και το πλαίσιο μετατόπισης Row-Guard, τον ανυψωτήρα παραλληλογράμμου Section-Control και άλλες πρόσθετες επιλογές.

Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτή η νέα πρακτική επιλογή καθιστά συνολικά το σύστημα πιο ευέλικτο, πιο γρήγορο και πιο προσαρμόσιμο σε διαφορετικές ανάγκες. Τα οισυγκολλημένες σπάτουλες για τα σιτηρά και οι δίσκοι κοπής με τα μαχαίρια με την ακόλουθη γωνία στα τεύτλα εγγυώνται μέγιστη ακρίβεια.

Χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία κάμερας & μετατόπισης, το νέο εργαλείο επιτρέπει ταχύτητα έως 12 χλμ./ώρα και την εργασία ακριβείας με την πιο στενή μη σπαρμένη περιοχή έως και 1 εκ. «Η μεγάλη ευελιξία όσον αφορά τις αποστάσεις μεταξύ των σειρών, οι διάφορες επιλογές εξοπλισμού και η γρήγορη προσαρμογή στο μέγεθος και τον τύπο των φυτών καθιστούν τον ειδικό καλλιεργητή πολυχρηστικό εργαλείο στον τομέα της τεχνολογίας ζιζανιοκτονίας», σημειώνει η Einböck.

Προέλευση άρθρου: https://www.agronews.gr

Recommended Posts