Η Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘ.Ε.Α.Σ.), με την οικονομική στήριξη και συμβολή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ολοκλήρωσε την εγγραφή της στην Ευρωπαϊκή Ζωοτεχνική Εταιρία (European Federation for Animal Science or EAAP), καθιστώντας την Ελλάδα ξανά μετά από δέκα χρόνια απουσίας, ενεργό μέλος της ευρωπαϊκής κοινότητας.

 

Επίσης, σε σχετική ανακοίνωση που έδωσε στην δημοσιότητα η ΕΘΕΑΣ, αναφέρονται τα εξής:

«Η Ευρωπαϊκή Ζωοτεχνική Εταιρία είναι μια διεθνής μη κυβερνητική οργάνωση που στοχεύει στη βελτίωση της γνώσης και της διάδοσης των ερευνητικών αποτελεσμάτων σχετικά με την εκτροφή ζώων εντός της Ευρώπης και εκπροσωπεί 34 χώρες στην Ευρώπη με 5.000 μέλη.

Σκοπός της εν λόγω συνεργασίας είναι η προώθηση της έρευνας στην επιστήμη των ζώων για τη διάδοση υψηλής ποιότητας προϊόντων για όσους ασχολούνται με την κτηνοτροφική παραγωγή.

Η ΕΘΕΑΣ βρίσκεται σε συνεχή και στενή συνεργασία με το ΥπΑΑΤ, προβαίνοντας σε μια σειρά ενεργειών ευρωπαϊκού και διεθνούς χαρακτήρα, με σκοπό τόσο την επίλυση σημαντικών ζητημάτων που ταλανίζουν τον κτηνοτροφικό και κατ’ επέκταση τον αγροτικό τομέα, όσο και την ανάδειξη των αγροτικών συνεταιρισμών – μελών της χώρας».

Recommended Posts