Η γαλλική κατασκευάστρια EXXACT Robotics παρουσιάζει το TRAXX Concept H2, το γεωργικό ρομπότ για τον αμπελώνα, που προσαρμόζεται σε μια ποικιλία εφαρμογών εντός των σειρών.

 

Η γαλλική εταιρεία ρομποτικής EXXACT Robotics, αποκαλύπτει το νέο πλήρως αυτόνομο τρακτέρ του αμπελώνα TRAXX Concept H2, ένα μηχάνημα που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και 24 μήνες. Αυτό το αυτόνομο μηχάνημα αποτελείται από τεχνολογία που συνδυάζει μια κυψέλη καυσίμου και μπαταρίες μικρής ισχύος, με 35 kW διαθέσιμης ισχύος.

Η χωρητικότητα των δεξαμενών καθιστά δυνατή την εργασία για μια ολόκληρη ημέρα χωρίς διακοπή. Η ιδέα πίσω από αυτήν την ιδέα κυψελών καυσίμου είναι να καταδειχθεί η σκοπιμότητα της ενσωμάτωσης της κυψέλης καυσίμου υδρογόνου σε έναν αυτόνομο φορέα εργαλείων στον αμπελώνα, καθώς και οι λύσεις ασφάλειας, εργονομίας και φόρτισης.

Η EXXACT Robotics θα ξεκινήσει δοκιμές στο πεδίο με επιλεγμένους πελάτες στην επερχόμενη καλλιεργητική περίοδο του έτους, με την εταιρεία να λέει ότι αυτή η λύση έχει σχεδιαστεί ειδικά για τις εργασίες καλλιέργειας και συγκομιδής σταφυλιών.

Το υδρογόνο, σημειώνει η κατασκευάστρια, είναι ένα καθαρό και αποτελεσματικό υποκατάστατο των υδρογονανθράκων. Καθιστά δυνατή τη χρήση ελαφρύτερων αμπελουργικών μηχανημάτων, που δεν συμπιέζουν τόσο πολύ το έδαφος, κάνουν λιγότερο θόρυβο και αξιοποιούν στο έπακρο ένα πεδίο χάρη στον γρήγορο χρόνο φόρτισης.

Ειδικά στη Γαλλία, τέτοια μηχανήματα είναι το κλειδί για τη γαλλική οικονομία και παράδοση, με τον βιομηχανικό αυτό κλάδο να αναζητά συνεχώς καινοτομίες που βελτιώνουν τις αποδόσεις, μειώνουν το κόστος και προσφέρουν χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα.

Το TRAXX Concept H2 είναι μια νέα καινοτομία, η οποία θα συμπληρώσει το υπάρχον πετρελαιοκίνητο straddle TRAXX, που κυκλοφόρησε το 2022. Να σημειωθεί ότι η εταιρεία είναι «παιδί» της EXEL Industries, ενός προμηθευτή γεωργικού εξοπλισμού για τη βιομηχανία του οίνου στη Γαλλία εδώ και 70 χρόνια.

Προέλευση άρθρου: https://www.agronews.gr

Recommended Posts