Μείωση της επιβάρυνσης από φόρους και εισφορές για μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες καθώς και πιο συγκεκριμένα την μείωση της φορολογίας στο 10% για όλες τις ομάδες παραγωγών και τα συνεργατικά σχήματα, προανήγγειλε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την διάρκεια του πρώτου Υπουργικού Συμβουλίου της νέας κυβέρνησης που πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 10 Ιουλίου σε αίθουσα της Βουλής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετικούς φακέλους που διένειμε με τις κυβερνητικές προτεραιότητες του επόμενου εξαμήνου ανά τομέα ευθύνης κάθε υπουργείου, για το υπ. Οικονομικών τονίζεται πως η μείωση της επιβάρυνσης από φόρους και εισφορές για μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες, είναι στους βασικούς στόχους του, ενώ για το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η μείωση της φορολογίας, στο 10% για ομάδες παραγωγών και συνεργατικά σχήματα, είναι προτεραιότητα.

Παράλληλα, ανακοινώνοντας ο πρωθυπουργός το χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση του κυβερνητικού έργου, έθεσε την ψήφιση νέου φορολογικού νομοσχεδίου για τις αρχές Αυγούστου, το οποίο θα είναι το δεύτερο που θα κατατεθεί στη Βουλή από την κυβέρνηση και δεν αποκλείεται να υπάρξουν στα περιεχόμενά του αντίστοιχες ρυθμίσεις.

 

 

 

Διαβάστε την συνέχεια στο agro24.gr

Recommended Posts