τρακτέρ

Πιο κοντά σε επίλυση των θεμάτων που σχετίζονται με τα Σχέδια Βελτίωσης, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να ξεκινήσει η υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων από την πλευρά των δικαιούχων αγροτών, δείχνουν να βρίσκονται υπουργείο και εκπρόσωποι εισαγωγέων αγροτικών μηχανημάτων, χωρίς ωστόσο τα πράγματα να έχουν ξεκαθαρίσει απολύτως.

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν το θέμα να απασχόληση τη συνάντηση που είχε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης με μέλη του ΣΕΑΜ σε εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου στη Θεσσαλονίκη. Αναφέρεται μάλιστα ότι το θέμα των Σχεδίων Βελτίωσης, ήταν το πρώτο το οποίο τέθηκε από τον κ. Βορίδη στη διάρκεια του γεύματος, με τους παριστάμενους από την πλευρά του Συνδέσμου να διαβεβαιώνουν τον υπουργό για την πρόθεσή τους να συμβάλουν στην εξεύρεση λύσης η οποία δεν θα αφήνει εκτεθειμένη τη χώρα έναντι των κοινοτικών κανονισμών.

Ως γνωστόν, το όλο θέμα συνδέεται με το γνωστό τιμοκατάλογο Τσιατούρα και την ανάγκη κατάργησής του, χωρίς να αποδυναμώνεται η διάσταση του «εύλογου κόστος» την οποία επιτάσσει το κοινοτικό πλαίσιο. Είναι σαφές ότι από την πλευρά υπηρεσιακών, όπου ηγεμονεύει ακόμη το πνεύμα Τσιατούρα, αφήνεται να εννοηθεί ότι τυχόν κατάργηση του επίμαχου τιμοκαταλόγου τον οποίο εμπνεύστηκε η υπηρεσία (διαχειριστικές αρχές), θα επιφέρει την αντίδραση των Βρυξελλών και ενδεχομένως να οδηγήσει σε νέους καταλογισμούς σε βάρος της χώρας.

 

Διαβάστε την συνέχεια στο agronews.gr

Recommended Posts