«Αυτή τη στιγμή, αξιολογούνται τα στοιχεία που έχουν αποστείλει και αποστέλλουν οι περιφερειακές ενότητες και γίνεται προσπάθεια να στηριχθούν οι μηλοπαραγωγοί σε όλη τη χώρα, όχι με έναν οριζόντιο τρόπο, αλλά με έναν τρόπο ο οποίος θα αιτιολογεί και θα τεκμηριώνει κάθε φορά τη ζημία, και στο μέγεθος των δυνατοτήτων των χρηματοδοτικών εργαλείων που έχουμε -τα οποία ξέρουμε όλοι ότι δεν είναι απεριόριστα».

 

Τα παραπάνω δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς, την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου από το βήμα της βουλής απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού Σερρών της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φωτεινής Αραμπατζή.

Ο Υπουργός, επίσης, απαντώντας για το θέμα των χαλαζοπτώσεων τόνισε ότι, για μια φορά ακόμα, ο ΕΛΓΑ ανταποκρίνεται στο χρονοδιάγραμμα του και αποζημιώνει τις ζημιές από τις χαλαζοπτώσεις του Ιουνίου 2022 στους νομούς Σερρών, Καβάλας, Ξάνθης Κιλκίς, Θεσσαλονίκης και Πέλλας εντός τεσσάρων μηνών.

Από το ποσό των 5 εκατομμυρίων ευρώ, 2.418.560,36 ευρώ καταβλήθηκαν σε 1.268 βαμβακοπαραγωγούς της περιοχής των Σερρών, ανέφερε.

Σχετικά με το αίτημα για αποζημίωση στο 100% της ασφαλιστικής αξίας στους πληγέντες παραγωγούς της ΠΕ Σερρών από την χαλαζόπτωση της 25ης Ιουνίου 2022 κατά το πρότυπο των αποζημιώσεων που δόθηκαν για Ιανό και Μήδεια, ο κ. Γεωργαντάς ανέφερε πως είναι υπό αξιολόγηση από το ΥπΑΑΤ και το υπ. Οικονομικών. Τέλος, ανέφερε πως θα υπάρξει πληρωμή για αυτές τις ζημιές στο πακέτο του ΕΛΓΑ που θα δοθεί στα μέσα Φεβρουαρίου.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο: https://www.agro24.gr

Recommended Posts