Τον κύκλο των πληρωµών του νέου έτους προς τους αγρότες ανοίγει η πίστωση των 89 εκατ. ευρώ για την αγορά ζωοτροφών, η οποία προγραµµατίζεται για την ερχόµενη Πέµπτη 26 του µήνα.

 

Εν τω µεταξύ συνεχίζονται οι διοικητικοί έλεγχοι επί των προγραµµάτων και της ενιαίας της περσινής χρονιάς, προκειµένου να πληρωθούν το αµέσως επόµενο διάστηµα όσοι έµειναν εκτός της εξόφλησης του ∆εκεµβρίου. Στις εκκρεµότητες προς τους αγρότες οι Σπάνιες Φυλές, µε τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται η πληρωµή τους να γίνει την ερχόµενη εβδοµάδα και το Κοµφούζιο, η πίστωση του οποίου δροµολογείται για µέχρι τα µέσα Φεβρουαρίου, µαζί µε τη διορθωτική για την ενιαία. Κατά τα γνωστά, σειρά θα πάρουν οι συνδεδεµένες ενισχύσεις, µε στόχο των αρµοδίων να ξεκινήσουν από τα µέσα του επόµενου µήνα.

Η διαδικασία πληρωµής της ενίσχυσης για την αγορά ζωοτροφών ξεκίνησε την περασµένη Πέµπτη, όταν ο ΟΠΕΚΕΠΕ δηµοσίευσε τον προσωρινό πίνακα παραδεκτών και µη παραδεκτών αιτήσεων στήριξης του Μέτρου 22, δίνοντας το περιθώριο στους δυνητικούς δικαιούχους κτηνοτρόφους να προχωρήσουν σε ενστάσεις και διορθώσεις. Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραµµές δεν υπήρχε επίσηµη ανακοίνωση για το περιθώριο ενστάσεων, ωστόσο οι πληροφορίες θέλουν τη διαδικασία να κρατά 5 ηµερολογιακές ηµέρες, προκειµένου να βγουν οι χρόνοι για την πληρωµή της 26ης Ιανουαρίου.

Να σηµειωθεί ότι στη σχετική εφαρµογή, στους επιλέξιµους παραγωγούς αναγράφεται το τελικό ποσό που θα λάβουν, ενώ αναφέρεται και µια κατηγορία κτηνοτρόφων που απορρίπτονται επειδή έχουν δηλώσει στην Εφορία βασικό ΚΑ∆ γεωργικό, όπως για παράδειγµα ένας αγρότης µε τριφύλλια ή καλαµπόκια, κάτι που είχε επαναληφθεί και κατά την πληρωµή της πρώτης ενίσχυσης των ζωοτροφών, το οποίο κατόπιν τακτοποιήθηκε.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο: https://www.agronews.gr

Recommended Posts