Οι δύο γνωστοί Δανοί κατασκευαστές λιπασματοδιανομέων πρόκειται να συγχωνευθούν, με τον όμιλο Erhvervsinvest, που αγόρασε την Bogballe το 2017, να αποκτά και τη δανική Bredal.

 

Ο Δανός κατασκευαστής Bogballe, γνωστός για τους λιπασματοδιανομείς, πρόκειται να συγχωνευθεί με το επίσης δανικό όνομα Bredal. Η εταιρεία-ομπρέλα Erhvervsinvest φέρνει και τις δύο εταιρείες κάτω από την ίδια στέγη. Το δανικό επενδυτικό ταμείο Erhvervsinvest, ιδιοκτήτης της Bogballe από το 2017, ανακοίνωσε ότι εξαγόρασε τον κατασκευαστή διανομέων (λιπασμάτων) Bredal.

Οι κατασκευαστές διανομέων ενώνουν τις δυνάμεις τους και επενδύουν από κοινού στην ανάπτυξη λιπασματοδιανομέων. Αμφότερες οι μάρκες είναι γνωστές για τη λεγόμενη αρχή της κεντρικής διασποράς. Οι δίσκοι περιστρέφονται από έξω προς τα μέσα αντί να περιστρέφονται αντίστροφα. Ο Anders Bull Jensen, Διευθύνων Σύμβουλος της Bredal, και ο Torben Sorensen, COO της Bredal, θα συνεργαστούν για την κοινοπραξία και θα συνεχίσουν να ασκούν τα καθήκοντά τους στην Bredal.

Η διοίκηση της Bogballe είναι ενθουσιασμένη με τη συγχώνευση και πιστεύει ότι θα φέρει πολλές ευκαιρίες ειδικά από την πλευρά της αγοράς και της τεχνολογίας. «Η γεωργία γνώρισε μια αυξανόμενη ψηφιοποίηση των γεωργικών μηχανημάτων, έτσι η Bredal και η Bogballe θα μπορούν να αναπτύξουν περαιτέρω τα προγράμματα προϊόντων τους μαζί», σχολιάζει ο διευθυντής της Bogballe, Henning Troelsen.

Οι δύο άνδρες εκτιμούν ότι η απόφαση να πουληθεί η εταιρεία ήταν σκληρή, αλλά ότι οι Bogballe και Bredal ταιριάζουν καλά και πιστεύουν ότι η συγχώνευση θα φέρει πολλά οφέλη. «Έγινε δυνατή η αρχή ενός νέου και συναρπαστικού ταξιδιού», σχολίασαν οι κ. Jensen και Sørensen.

Διαθέσιμοι σε περισσότερες από 45 χώρες, οι αναρτώμενοι λιπασματοδιανομείς της Bogballe προσφέρονται σε πλάτη εργασίας έως και 42 μέτρα και χωρητικότητα χοάνης έως 5.500 λίτρα. Η Bredal κατασκευάζει συρόμενα μηχανήματα διανομής και ασβεστοδιανομείς σε πλάτη εργασίας έως 36 μέτρα και χωρητικότητα χοάνης έως 19.000 λίτρα. Μαζί, και οι δύο μάρκες απασχολούν 109 άτομα, 64 εργαζόμενοι εργάζονται στην εταιρεία Bogballe και 45 στην κατασκευάστρια Bredal, όλοι με εστίαση σε αναρτώμενα και συρόμενα μοντέλα.

Προέλευση άρθρου: https://www.agronews.gr

Recommended Posts