Η λίστα με τις 31 κατηγορίες προϊόντων

 

 

Ενημερώνονται σταδιακά τα σούπερ μάρκετ για τη λίστα που προτείνει το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με τις 31 κατηγορίες προϊόντων από τις οποίες θα προέλθουν τα 50 προϊόντα που θα περιλαμβάνει το «Καλάθι της νοικοκυράς».

Επί του παρόντος, στη λίστα περιλαμβάνεται μόνο ένας τύπος για το ρύζι, αυτό τύπου «Καρολίνα» μακρύκοκκο, και από τα μακαρόνια, μόνο αυτά: Τα μακαρόνια Νο 6. Οι φανατικοί «μακαρονάδες» θα πρέπει να ξεχάσουν το σπαγγέτι.

Στα γιαούρτια το καλάθι έχει μόνο δύο επιλογές: Γιαούρτι από γάλα αγελάδος χωρίς γεύσεις και γιαούρτι από γάλα αγελάδος χωρίς γεύσεις με χαμηλά λιπαρά κάτω του 2%. Ξεχάστε το στραγγιστό γιαούρτι.

Για όσους αποφεύγουν την άσπρη ζάχαρη και προτιμούν μαύρη δεν υπάρχει τέτοια επιλογή. Όσο για τα αυγά, στη λίστα είναι αυτά από «κλωβοστοιχία και αχυρώνα».

Στο γάλα οι επιλογές περιορίζονται σε φρέσκο και εβαπορέ. Στα τυριά υπάρχουν τρεις επιλογές: Φέτα, Γκούντα και τυρί με χαμηλά λιπαρά.

Όσοι έχουν συνηθίσει να πίνουν πολλούς καφέδες, εάν θέλουν να κάνουν οικονομία θα έχουν πλέον μόνο αυτές τις επιλογές που έχει το «καλάθι της νοικοκυράς»:

  •     Ελληνικός καφές
  •     Στιγμιαίος καφές
  •     Γαλλικός καφές

Όσον αφορά σε χοιρινό και πουλερικά, οι επιλογές θα είναι μόνο για συσκευασμένα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο: https://www.agrocapital.gr

Recommended Posts