Ημερίδα για την ανάδειξη των επιπτώσεων της περιβαλλοντικής αυθαιρεσίας και παραβατικότητας στην τοπική ανάπτυξη διοργανώνει την ερχόμενη Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα στον Χάρακα του δήμου Μινώα Πεδιάδος το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Πρόκειται για την 8η κατά σειρά Ημερίδα που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης με τίτλο «Δικαίωμα και Ευθύνη για το Περιβάλλον», η οποία εντάσσεται στο έργο LIFE Natura Themis. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χάρακα και με την υποστήριξη του Δήμου Μινώα Πεδιάδος.

Αντικείμενο του έργου LIFE Natura Themis είναι αρχικά η καταγραφή, στατιστική ανάλυση και παρακολούθηση των δεδομένων που αφορούν στην περιβαλλοντική παραβατικότητα και τα περιβαλλοντικά εγκλήματα που τελούνται διαχρονικά στην Περιφέρεια Κρήτης.

Απώτερος σκοπός του έργου είναι η συνειδητοποίηση εκ μέρους των φορέων ότι το περιβαλλοντικό έγκλημα είναι ένα ξεχωριστό πεδίο Ποινικού Δικαίου και ότι υπάρχει ατομική ευθύνη για την πρόληψη και αποκατάσταση της περιβαλλοντικής ζημίας.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στο www.agrocapital.gr

Recommended Posts