H Πανελλήνια Ομοσπονδία Αγροτικών Συνεταιρισμών & Ενώσεων Συνεργασίας Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ), o Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΓΕΩΤΕΕ)
και ο Σύνδεσμος Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) διοργανώνουν την Ημερίδα Εργασίας:Γεωργία 4.0 Αγρότης & Τεχνολογία e-νώνονται, την Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019, στο Ζάππειο Μέγαρο, στην Αθήνα.
Η Ημερίδα υλοποιείται με την εκτελεστική διαχείριση της Boussias Communications και του Ελληνικού Ινστιτούτου Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (ΙΕΑ). Πραγματεύεται τον τρόπο με τον οποίο η 4η Βιομηχανική Επανάσταση, η έρευνα, η καινοτομία, οι νέες τεχνολογίες και οι σχεδιαζόμενες υποδομές θα πλαισιώσουν ενισχυτικά το νέο μοντέλο της Αγροτικής Παραγωγής.
Είναι μια πρωτοβουλία που έχει στόχο να αναδείξει τα οφέλη και αποτελέσματα της συνεργασίας τριών σημαντικών κλάδων, απαραίτητων για την υλοποίηση της σύγχρονης Αγροτικής Ανάπτυξης, των Αγροτών & Κτηνοτρόφων, των Επιστημόνων Γεωτεχνικών και των Επιστημόνων και εταιρειών Πληροφορικής και Επικοινωνίας. Η διοργάνωση αποτελεί για τους τρεις χώρους, σημαντικό εφαλτήριο αλληλεπίδρασης και ανταλλαγής γνώσης, καταγραφής αναγκών και αιτημάτων.
Στο ίδιο τραπέζι, με κοινό στόχο, θα κληθούν οι Υπουργοί και μέλη της Κυβέρνησης από τα συναρμόδια Υπουργεία, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Υπουργός Επικρατείας & Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας.
Επίσης εκπρόσωποι των Ενώσεων Βιομηχανιών και Επιμελητηρίων, αρμόδια στελέχη Τραπεζών και επενδυτές διεθνούς κύρους, Εταιρείες Εισροών και άλλων συναφών κλάδων.
Η σημασία και το περιεχόμενο της Ημερίδας
Ο σύγχρονος κόσμος απαιτεί την κατανόηση σύνθετων σχέσεων και αλληλεξαρτήσεων του γεωργικού τομέα και της αγροτικής ανάπτυξης με όλους τους τομείς ερευνητικής δραστηριότητας, για μια «νέα Αποδοτικότητα» με εφαρμογή στην Γεωργία και στην Κτηνοτροφία.
Η «νέα Αποδοτικότητα» απαρτίζεται από πλήθος διαφορετικών υποσυστημάτων με δυναμικά αγώγιμη διασύνδεση, κυρίως του Γεωργικού και του Κτηνοτροφικού Τομέα με το υποσύστημα της Περιφερειακής Οικονομίας, εξελισσόμενο εντός του ευρύτερου πλαισίου της παγκόσμιας τεχνολογικής ανάπτυξης, κάνοντας χρήση όλων των ψηφιακών, καινοτόμων μέσων και εργαλείων.
Στη νέα αυτή πραγματικότητα χρειαζόμαστε περισσότερους και καλύτερα καταρτισμένους αγρότες και κτηνοτρόφους, ενισχύοντάς τους με τη δημιουργία και αξιοποίηση νέων εργαλείων προς βελτίωση της ποιότητας του παραγόμενου προϊόντος και ανταγωνιστική τοποθέτηση της ελληνικής παραγωγής στο διεθνή χάρτη.
Η 4η Βιομηχανική Επανάσταση βασίζεται στους αλγόριθμους, στο Διαδίκτυο, στον τεράστιο όγκο δεδομένων με την ανάλυσή τους σε πραγματικό χρόνο και συνενώνει όλες τις τεχνολογίες όπως τεχνητή νοημοσύνη, γενετική, βιοτεχνολογία, μοριακή βιολογία, ρομποτική, νανοτεχνολογία κ.α.
Στην Ελλάδα, η Πρωτογενής Παραγωγή αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης της Οικονομίας και η διασύνδεση καινοτομίας και αλυσίδας αξίας θα αποτελέσει τον καθοριστικό παράγοντα δημιουργίας νέων συνθηκών παραγωγής ποιοτικών τροφίμων, αξιοποίησης των εισροών, προστασίας του περιβάλλοντος, αύξησης του τζίρου και τελικά της ευμάρειας με την επίτευξη υψηλού βιοτικού επιπέδου για τον παραγωγό.
Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στο www.neapaseges.gr