Ο εξοπλισμός της Clemens Technologies για το 2023 είναι «ελεύθερος χημικών», προωθώντας τις καθαρές σειρές στον αμπελώνα με απόλυτα μηχανικό τρόπο. Η σειρά εργαλείων Radius είναι ό,τι πιο σύγχρονο μπορεί να επιδείξει η εταιρεία.

 

Το Radius SL είναι ένα από τα πιο γνωστά εργαλεία της Clemens Technologies, χάρη στην επιτυχία δεκαετιών που οφείλεται στην ευαισθησία του αισθητήρα που επιτρέπει στη λεπίδα να αφαιρεί αποτελεσματικά όλα τα ζιζάνια γύρω από το πρέμνο με ακρίβεια και ταχύτητα, χωρίς να καταστρέφει τον κορμό των φυτών.

Το εργαλείο απαιτεί ροή λαδιού περίπου 8-12 λίτρα/λεπτό ανά μονάδα, ζυγίζει 33,5 κιλά ανάλογα με τον εξοπλισμό και μπορεί να εργαστεί με ταχύτητα 3 έως 10 χιλιόμετρα την ώρα. Ο μεγάλος αριθμός των διαθέσιμων εξαρτημάτων καθιστά το Radius SL το κατάλληλο εργαλείο για κάθε ανάγκη: Η Clemens προσφέρει 12 διαφορετικά εργαλεία που μπορούν να συνδυαστούν με το εργαλείο, από το σπαστήρα έως τη λωρίδα προστασίας του άξονα, από το άνοιγμα αυλακιάς έως την περιστροφική φρέζα, καθώς και άλλα αξεσουάρ.

Ο δυναμισμός του Radius SL φαίνεται επίσης στις επιλογές προσάρτησης: το εργαλείο μπορεί να προσαρτηθεί στο πίσω, το μπροστινό ή το πίσω μέρος του τρακτέρ και είναι επίσης κατάλληλο για χρήση με μηχανήματα που εργάζονται στη μεσοστοιχία.

Radius SL Plus: Ανώτερο σε ευελιξία

Το Radius SL Plus είναι το εργαλείο που συνδυάζει τη φιλικότητα προς το χρήστη με μια ακόμη μεγαλύτερη επιλογή εξαρτημάτων. Το εργαλείο λειτουργεί επίσης με μεταβλητή ταχύτητα μεταξύ 3 και 10 χιλιομέτρων ανά ώρα και εγγυάται την ανθεκτικότητα ενός γερμανικού προϊόντος.

Όπως και με το Radius SL, η βασική μονάδα απαιτεί παροχή λαδιού 8 έως 12 λίτρα/λεπτό για βάρος 35 κιλών -εάν προστεθεί περιστροφική σβάρνα, η απαιτούμενη παροχή αυξάνεται στα 35 λίτρα/λεπτό για βάρος 23 κιλών, ενώ με δισκοσβάρνα η απαιτούμενη παροχή είναι 20 λίτρα/λεπτό για μάζα 42 κιλών.

Επιπλέον, το Radius SL Plus μπορεί επίσης να εξοπλιστεί με ένα χλοοκοπτικό, το οποίο απαιτεί παροχή μόνο 20 λίτρα/λεπτό. Σε όλα τα βάρη πρέπει να προστεθούν τα 35 κιλά του υδραυλικού μπλοκ. Τα εξαρτήματα είναι τα ίδια με εκείνα του Radius SL, με την προσθήκη, της ηλεκτρικής σβάρνας, της δισκοσβάρνας και της χλοοκοπτικής μηχανής.

Radius D: Έλεγχος ζιζανίων με διπλή επίδραση

Το Radius D είναι η ναυαρχίδα της της Clemens Technologies: χάρη στη διπλή επίδρασή του, «ο έλεγχος των ζιζανίων στην καλλιέργεια μεταξύ των σειρών δεν ήταν ποτέ ευκολότερος», λέει η εταιρεία. Η καινοτόμος λειτουργία του Radius D βασίζεται στην ικανότητα του μηχανήματος να περιστρέφει υδραυλικά το προσαρτημένο εργαλείο με διπλή κίνηση προς και από το μηχάνημα.

Στην καρδιά του μηχανήματος βρίσκεται η ειδικά αναπτυγμένη τεχνολογία βαλβίδων «pro-portional», η οποία επιτρέπει την ασφαλή και ήπια οδήγηση ακόμη και των βαρύτερων εργαλείων γύρω από τα φυτά με ταχύτητα ανάλογη με εκείνη του τρακτέρ. Ο οδηγός μπορεί εύκολα να παρακολουθεί το εργαλείο κατά την εργασία του χάρη στο Clemens C.Control, τη ηλεκτρονική διεπαφή στην καμπίνα, που του επιτρέπει να ελέγχει την εργασία που εκτελείται ανά πάσα στιγμή.

Το εργαλείο μπορεί να επεκταθεί για ψηλά ζιζάνια και να κλείσει χειροκίνητα για νεαρά φυτά. Το Clemens Radius D δεν έχει υψηλές απαιτήσεις σε ό,τι αφορά τη ροή λαδιού - απαιτούνται μόνο 6 έως 10 λίτρα/λεπτό ανά μονάδα -και χωρίς τα παρελκόμενα ζυγίζει 43 κιλά. Η ταχύτητα λειτουργίας του κυμαίνεται μεταξύ 1,5 και 10 χλμ./ώρα ανάλογα με το εργαλείο και έχει διαστάσεις 170 x 330 x 440 χλστ. Όσον αφορά τη λεπίδα, αυτή ζυγίζει 110 κιλά και έχει διαστάσεις 370 x 500 x 620 χλστ.

Radius M

Η τελευταία προσθήκη στη μεγάλη οικογένεια της Clemens είναι το Radius M, όπου το γράμμα M υποδηλώνει την καθαρά μηχανική φύση αυτού του εργαλείου: δεν απαιτείται καμία ηλεκτρική ή υδραυλική βοήθεια για να λειτουργήσει, καθώς λειτουργεί αποκλειστικά με τη δύναμη του ελατηρίου. Κατάλληλο για εργασίες με παλαιά φυτά σε ελαφρές εδαφικές συνθήκες ή σε αμπελώνες με λίγα ζιζάνια, το Radius M έχει πείσει με την απλότητα και τη συμπαγή του μορφή και είναι επίσης απόλυτα κατάλληλο για χρήση με κατασκευές σε μικρά ερπυστριοφόρα τρακτέρ, ρομπότ ή τρακτέρ με μεγάλους τροχούς.

Προέλευση άρθρου: https://www.agronews.gr

Recommended Posts