βουνα-ποταμι

Για “αντισυνταγματικές” και “επικίνδυνες επιλογές που θα οδηγήσουν σε νέους αλλά και πάλι προβληματικούς δασικούς χάρτες” κάνει λόγο με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων, με αφορμή την έκδοση της υπουργικής απόφασης για την αναμόρφωση

των δασικών χαρτών (ΥΠΕΝ/ΔΠΔ/64663/2956/03.07.2020). Στην ανακοίνωσή της επισημαίνει “τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια και τις τραγικές ελλείψεις σε δασολογικό επιστημονικό προσωπικό”, οπότε και συμπεραίνει ότι με την εν λόγω απόφαση που υπογράφει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής χατζηδάκης, “σηματοδοτείται και το άδοξο τέλος του έργου των Δασικών Χαρτών”.

Το υπόλοιπο της ανακοίνωσης αναφέρει τα εξής:

“Με αυτή την υποστελεχωμένη Δασική Υπηρεσία η Κυβέρνηση διαγράφει το έργο των Δασικών Χαρτών και ζητεί από τους Συναδέλφους να υπερβάλουν τους εαυτούς τους για να αναμορφώσουν τους υπάρχοντες Δασικούς Χάρτες, να τους αναρτήσουν εκ νέου, να δεχτούν αντιρρήσεις κλπ, προκαλώντας δηλαδή μια νέα συνεχή περιδίνηση στην Δασική Υπηρεσία.

Η ΠΟΓΕΔΥ καλεί την Κυβέρνηση και τον αρμόδιο για τη δασική πολιτική Υπουργό να αναλάβει την πολιτική ευθύνη να ανακαλέσει την απόφαση και να προχωρήσει άμεσα στην εξασφάλιση των αναγκαίων πιστώσεων (δέσμευση πόρων) για την επαρκή στελέχωση της Δασικής Υπηρεσίας με Δασολόγους και άλλους επιστήμονες. Διαφορετικά θα προβεί σε κάθε προβλεπόμενη δικονομική ενέργεια προκειμένου να περιφρουρήσει τα δικαιώματα των Δασολόγων Μελών της και την συνταγματική προστασία των Δασικών Οικοσυστημάτων.

Τονίζουμε ότι η κυβέρνηση πρέπει να λάβει σοβαρά υπ΄ όψιν την τεκμηριωμένη ανακοίνωση του Πρωτοβάθμιου Σωματείου μας της ΠΕΔΔΥ που έστειλε στις 16/7/2020, γιατί αλλιώς αυτή η Υπουργική απόφαση θα έχει την ίδια τύχη με αυτές των οικιστικών πυκνώσεων και των εκχερσώσεων.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο https://www.agro24.gr

Recommended Posts