Με βάση το νόμο όλες οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ υποχρεούνται να μπουν στο καλάθι, αλλιώς θα έχουν πρόστιμο.

 

Tο «καλάθι του νοικοκυριού» βρέθηκε στο επίκεντρο τηλεοπτικής συνέντευξης του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος τόνισε πως στις 2 Νοεμβρίου ξεκινάει η λειτουργία του καινούργιου τρόπου προσέγγισης των αναγκαίων αγαθών για το μέσο σπίτι.

«Είμαστε τρεις εβδομάδες από τη μέρα της πρώτης συνάντησης με τους εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ, στην οποία τους θέσαμε την απόφαση να κάνουμε το καλάθι του νοικοκυριού. Αυτήν την εβδομάδα, στις 2 Νοεμβρίου, θα ξεκινήσει η λειτουργία του καινούριου τρόπου προσέγγισης των αναγκαίων αγαθών για το μέσο σπίτι» είπε ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Την ίδια ώρα, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως την Τετάρτη, μαζί με τον Νίκο Παπαθανάση και με τις υπηρεσίες του υπουργείου, θα γίνει έλεγχος σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

«Εκεί θα συγκρίνουμε τις τιμές για να μπορεί να δει ο κόσμος τη χρησιμότητα του καλαθιού» δήλωσε ο ίδιος.

Υπογράμμισε δε, πως «θα διαφημίσουμε τις αλυσίδες με τις χαμηλότερες τιμές» ενώ δεσμεύτηκε, μάλιστα, ότι οι έλεγχοι θα είναι εντατικοί.

«Είμαστε θωρακισμένοι για τους ελέγχους και νομοθετικά, ιδιαίτερα νομοθετικά, έχουμε πάρει έγκριση και από την επιτροπή ανταγωνισμού, είμαστε απολύτως κατοχυρωμένοι και ξεκινάμε μια μεγάλη προσπάθεια. Οι πολίτες θα μπορούν να βρίσκουν σε έναν χώρο μέσα στα σουπερ μάρκετ καλύτερες τιμές μέσα σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Δίνουμε μεγάλη μάχη σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες» ανέφερε ο υπουργός.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο: https://www.agrocapital.gr

Recommended Posts