έμβολος

«Καθυστέρηση των αποζημιώσεων των παραγωγών που επλήγησαν προ εννέα μηνών από φυσικές καταστροφές στον Δήμο Αμφίπολης, του Ν. Σερρών»

 

Όπως πληροφορούμαστε από αγρότες του Δήμου Αμφίπολης των Σερρών, πέρασαν 9 μήνες από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και την πρωτοφανή καταστροφή των γεωργικών καλλιεργειών και υποδομών στην περιοχή του Δήμου Αμφίπολης (Μ. Σούλι, Παλαιοκώμη, Αμφίπολη, Μεσολακκιά), που έφεραν ως αποτέλεσμα την πλήρη καταστροφή του εκεί ευρισκόμενου φυτικού κεφαλαίου. Παρά, όμως, τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων κυβερνητικών παραγόντων προς άμεση αποκατάσταση των παραπάνω ζημιών, οι ως άνω αγρότες μας μεταφέρουν ότι δεν αποζημιώθηκαν και ως εκ τούτου, δεν αποκαταστάθηκε τίποτα. Οι τελευταίοι βρίσκονται σε απόγνωση, όπως και πλήθος επαγγελματιών, που κινούνται γύρω από την αγροτική παραγωγή των ως άνω περιοχών.

Με δεδομένα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ.Υπουργός:

 Προτίθεσθε να λάβετε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την άμεση αποζημίωση των ως άνω πληγέντων δικαιούχων αγροτών προς αποκατάσταση των γεωργικών καλλιεργειών και υποδομών τους, κατόπιν των καταστροφών που προκάλεσαν προ εννέα μηνών τα ακραία καιρικά φαινόμενα στις περιοχές Μ. Σούλι, Παλαιοκώμη, Αμφίπολη και Μεσολακκιά, του Δήμου Αμφίπολης στις Σέρρες;

Προέλευση άρθρου: https://emvolos.gr

Recommended Posts