Αγροτικά Κτηνοτροφικά Μελισσοκομικά και Αλιευτικά Νέα από όλη την Ελλάδα

Greekap.gr News
Εντός του Ιανουαρίου ο νόμος σχετικά με την εκπροσώπηση αγροτών και συνεταιρισμών

Εντός του Ιανουαρίου ο νόμος σχετικά με την εκπροσώπηση αγροτών και συνεταιρισμών

Αγροτικά Νέα , Αλιευτικά Νέα , Κτηνοτροφικά Νέα 🕔January 23, 2019

Την διαβεβαίωση πως έως το τέλος Ιανουαρίου θα είναι έτοιμος ο νόμος για την αυθεντική και ολοκληρωμένη εκπροσώπηση των αγροτών-κτηνοτρόφων-αλιέων και των συνεταιρισμών. Έδωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Στ. Αραχωβίτης, μέσω του χαιρετισμού του στην εκδήλωσης «Αγρότης της Χρονιάς» 2019, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 19 Ιανουαρίου, στη Μονεμβασιά.

Μάλιστα, επί του θέματος, συνεχάρη προσωπικά τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ροβιών. Για τη του διάκρισή του ως συλλογική προσπάθεια της χρονιάς και τον κάλεσε να γίνει συνομιλητής του Υπουργείου σε θέματα οργανώσεων και βιολογικής γεωργίας.

Αναλυτικά ο χαιρετισμός του υπουργού έχει ως εξής:

«Σας καλωσορίζω στη φιλόξενη αγκαλιά του τόπου μου, της Λακωνίας και στις ομορφιές του κάστρου της Μονεμβασιάς.

Ευχαριστώ την “Green Box” και τον Γιάννη Πανάγο για την πρόσκληση. Αλλά απόψε δυστυχώς, θα βρίσκομαι στην 11η Σύνοδο Υπουργών Γεωργίας, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Φόρουμ Τροφίμων και Γεωργίας στο Βερολίνο. Γι’ αυτό το λόγο, δεν μπόρεσα να δώσω από κοντά τα “συγχαρητήριά” μου στον Αγρότη της Χρονιάς, Παναγιώτη Πασσά από την Αμαλιάδα και την οικογένειά του.

Συγχαρητήρια για την κατάρτισή του, για τη νοικοκυρεμένη αγροτική εκμετάλλευση που διαθέτει, για τη διαφοροποίηση που έχει επιλέξει. Αλλά κυρίως για το όραμά του, να καλύψει τα κενά της αγοράς σε φρούτα και λαχανικά. Ένας στόχος που αποτελεί το ζητούμενο για όποιον παραγωγό θέλει να επιβιώσει στο σημερινό ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Το όραμα είναι αυτό που θέλουμε να προτάξουμε και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, να ξεφύγουμε από τη διαχείριση των καθημερινών προβλημάτων.

Ήδη το τέλος του 2018 μας βρήκε να έχουμε διευθετήσει μία σειρά από διαχειριστικά προβλήματα στην αλυσίδα παραγωγής των αγροτικών προϊόντων και προχωράμε προς την επίτευξη μεγαλύτερων και πιο δύσκολων στόχων:

1. Την αυθεντική και ολοκληρωμένη εκπροσώπηση των αγροτών-κτηνοτρόφων-αλιέων και των συνεταιρισμών, με νόμο που θα είναι έτοιμος στα τέλη Ιανουαρίου. Εδώ θέλω να συγχαρώ προσωπικά τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ροβιών. Για τη σημερινή του διάκριση από την Agrenda, ως συλλογική προσπάθεια της χρονιάς και τον καλώ να γίνει συνομιλητής του Υπουργείου σε θέματα οργανώσεων και βιολογικής γεωργίας.

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο agro24.gr