γαλοπούλας,

«Προτίθεστε να προβείτε στις ενδεδειγμένες ενέργειες, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους εκτροφείς γαλοπούλας να καταστούν δικαιούχοι της έκτακτης προσωρινής στήριξης για τις ζωοτροφές;». Το ερώτημα αυτό θέτει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργο Γεωργαντά μετά την ενημέρωση που είχε από τον πρόεδρο κ. Δημήτρη Νατσιούλα και τα μέλη του Συλλόγου Εκτροφέων Γαλοπούλας Ελευθέρας Βοσκής Θεσσαλίας κ.κ. Γιάννη Λιάγκα, Δημήτρη Τάψα, Θεόδωρο Μπακλαβά και Κων/νο Μίντζια.

 

Ο Θεσσαλός πολιτικός στην κοινοβουλευτική του παρέμβαση υπογραμμίζει ότι «η άνοδος στις τιμές της ενέργειας λόγω του πολέμου στην Ουκρανία έχει επηρεάσει αλυσιδωτά το σύνολο της αγροτοκτηνοτροφικής παραγωγής μέσω της αύξησης του κόστους παραγωγής, που επιβαρύνεται σημαντικά από την εκτόξευση των τιμών των ζωοτροφών. Για να αντιμετωπιστεί η εξωγενής αυτή διόγκωση εξόδων στην κτηνοτροφία η πολιτεία αποφάσισε τη χορήγηση έκτακτης στήριξη στους παραγωγούς για την προμήθεια ζωοτροφών.

Ωστόσο, με την λήξη της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων για την στήριξη για τις ζωοτροφές, οι εκτροφείς γαλοπούλας αναφέρουν ότι οι προσπάθειές τους να καταθέσουν ηλεκτρονική αίτηση απορρίπτονται με την αιτιολογία ότι δεν έχουν ενταχθεί στο σύστημα “Άρτεμις” του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο: https://www.agro24.gr

Recommended Posts