Skip to content

ΔΩΡΕΑΝ προς όλα τα ΚΥΔ και προς όλους τους παραγωγούς, η ψηφιακή πλατφόρμα “ΚΥΔ Mobile”

Εκσυγχρονισμός στην πράξη για το ΟΣΔΕ – Γενναίο βήμα από ΥπΑΑΤ και ΟΠΕΚΕΠΕ – Επανακτά τον έλεγχο ο Οργανισμός – Ασφάλεια για ΚΥΔ και αγρότες. 

ΔΩΡΕΑΝ προς όλα τα ΚΥΔ και προς όλους τους παραγωγούς, η ψηφιακή πλατφόρμα “ΚΥΔ Mobile” της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ, που υιοθέτησε το υπουργείο και ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ως ένα γενναίο και αποφασιστικό βήμα για την πλήρη επανάκτηση της αυτονομίας του Οργανισμού Πληρωμών και της απαγκίστρωσής του από «συμβούλους» που χρησιμοποιούν τη βάση δεδομένων για τα ιδιοτελή τους συμφέροντα, κρίνεται η απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του ΟΠΕΚΕΠΕ να μεταφέρει στη μεγάλη «δεξαμενή» του κράτους, στο gov.gr δηλαδή, ψηφιακές υπηρεσίες, άρα και τον έλεγχο της πλατφόρμας.

Το πρώτο και καθοριστικό βήμα έγινε με την υιοθέτηση της πρότασης και την αποδοχή της προσφοράς από τη ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ, η οποία δωρεάν διέθεσε την έξυπνη εφαρμογή και την πλατφόρμα υποστήριξης ΚΥΔ και παραγωγών που δημιούργησε, προκειμένου, σε πλήρη εναρμόνιση με τις απαιτήσεις της εποχής του κορωνοϊού, να διευκολύνει τη διαδικασία εξ αποστάσεως υποβολής δηλώσεων ΟΣΔΕ, σε συνθήκες ασφάλειας και για τους εργαζομένους των ΚΥΔ και για τους αγρότες.

Η πλατφόρμα παρουσιάστηκε στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όπου και με επιτυχία πέρασε όλα τα τεστ ασφαλείας και έλαβε τις σχετικές πιστοποιήσεις.

Ακολούθως, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ο ΟΠΕΚΕΠΕ, αποδεχόμενοι την ολοκληρωμένη πρόταση-προσφορά της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ, υιοθέτησαν την πλατφόρμα, η οποία και διατίθεται πλέον ΔΩΡΕΑΝ προς χρήση από όλα τα ΚΥΔ και τους παραγωγούς σε όλη τη χώρα.

Η ψηφιακή πλατφόρμα Απομακρυσμένης Υποβολής Αγροτεμαχίων Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης, η εφαρμογή ΚΥΔ Mobile καθιστά δυνατή την κατάθεση δηλώσεων ΟΣΔΕ σε συνεργασία με τα ΚΥΔ, ασφαλώς, και χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθεί κάποιος απ? το σπίτι του.

Η ψηφιακή πλατφόρμα ΚΥΔ Mobile, μεταξύ άλλων, επιτρέπει:

  • Την κατάθεση της απαιτούμενης ψηφιακής εξουσιοδότησης που μπορείτε να εκδώσετε μέσω του gov.gr,
  • Την κατάθεση των απαιτούμενων δικαιολογητικών σε περιπτώσεις που υπάρχουν αλλαγές που πρέπει να δηλωθούν,
  • Την ενημέρωση των δικαιούχων ΟΣΔΕ σε πραγματικό χρόνο για την πορεία της αίτησής τους,
  • Την πραγματοποίηση τηλεδιάσκεψης μεταξύ των δικαιούχων ΟΣΔΕ και των ΚΥΔ εξυπηρέτησης μέσω μιας ασφαλούς διαδικτυακής πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων.

Οι παραγωγοί μπορούν πλέον από το κινητό τους τηλέφωνο ή από τον υπολογιστή τους, να παρακολουθούν on line τη διαδικασία, παρεμβαίνοντας όπου και όταν χρειάζεται, να υποδείξουν σημεία και αγροτεμάχια στους χάρτες ή να κατευθύνουν οι ίδιοι τον εργαζόμενο του ΚΥΔ που θα έχει αναλάβει τη Δήλωσή τους.

Έτσι, με τη χρήση των νέων τεχνολογιών και με την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των δυνατοτήτων που αυτή μας παρέχει, η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ, πάντα πρωτοπόρος στα ζητήματα καινοτομίας και πάντα στο πλευρό των ΚΥΔ και των παραγωγών, δίνει την ιδανική λύση, διευκολύνοντας όχι μόνο τους αγρότες και τα ΚΥΔ, αλλά την ίδια την πολιτεία.

Η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ χαιρετίζει με μεγάλη ικανοποίηση την έναρξη της υπηρεσίας Απομακρυσμένης Υποβολής Αγροτεμαχίων Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης μέσα από την κυβερνητική υποδομή νέφους (https://kyd.gov.gr/#/). Θερμά συγχαρητήρια στον ΟΠΕΚΕΠΕ και τα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Το πρώτο βήμα για ανοιχτά συστήματα επιτέλους έγινε. Θεωρούμε ότι η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ συνέβαλε τα μέγιστα στο να γεννηθεί και εν τέλει να υλοποιηθεί σε μεγάλη κλίμακα η ιδέα της απομακρυσμένης υπόδειξης αγροτεμαχίων για την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης. Αυτή η υπηρεσία είναι παρακαταθήκη για το μέλλον και θα την στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Αναμένουμε με ανυπομονησία και τις επόμενες κινήσεις για ένα ανοιχτό ΟΣΔΕ εύλογου κόστους δίχως υπεραξίες εύκολου πλουτισμού παροχής ενδιάμεσων υπηρεσιών.

Όταν οι άλλοι (γνωστοί σε όλους μας) φώναζαν να μείνουν κλειστά τα συστήματα υπέρ συγκεκριμένων συμφερόντων, εμείς παλεύαμε και θα παλεύουμε για να ανοίξουν.

Όταν οι ίδιοι άλλοι έβαζαν τα μέσα τους να κιτρινίσουν κάθε προσπάθεια ισονομίας, εμείς παλεύαμε και θα παλεύουμε για το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής.

Όταν οι άλλοι αρχίσουν να συνειδητοποιούν ότι η κατάσταση αλλάζει, εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για να εκλείψει ο κάθε εκβιασμός.

Σημειώνουμε ότι το ΥπΑΑΤ και ο ΟΠΕΚΕΠΕ γίνονται οι πρώτοι φορείς στην Ελλάδα που θέτουν σε εφαρμογή ένα τέτοιο μοντέλο, γεγονός που μόνο θετικά σχόλια μπορεί να επιφέρει, πολύ περισσότερο όταν ταυτόχρονα, με τον τρόπο αυτό αποκλείουν φαινόμενα όπως η διαρροή των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων (φορολογικά στοιχεία, πληρωμές, κινητά τηλέφωνα, Ε1, Ε9 κτλ) των αγροτών ή ακόμη κι υποκλοπές στην ηλεκτρονική αλληλογραφία του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ, όπως πρόσφατα φρόντισαν να αποκαλύψουν …οι ίδιοι οι υποκλοπείς.

Μπορείτε να «κατεβάσετε» την πλατφόρμα ΕΔΩ.

Εγχειρίδια Χρήσης

Εγχειρίδιο διαδικτυακής πλατφόρμας για εργαζομένους ΚΥΔ

Εγχειρίδιο mobile εφαρμογής για δικαιούχους ΟΣΔΕ

Προέλευση:   https://www.neapaseges.gr

Recommended Posts