σπόροι σουσαμιού

Η ανάπτυξη που εμφανίζει ο τομέας των οσπρίων, οδηγεί το Διεθνές Συμβούλιο Σιτηρών (IGC) και την καινούρια πρόεδρο Nathalie Dubé σε μεγαλύτερη ενασχόληση και παραπάνω αναλύσεις από το συμβούλιο σχετικά με τον τομέα, προκειμένου να ακολουθηθεί η τάση της αγοράς.

Πιο συγκεκριμένα, η αγορά των οσπρίων σημείωνε ετήσια αύξηση 5,7% από το 2011 μέχρι το 2018, σύμφωνα με έρευνα του Research and Markets και όπως προβλέπει το IGC, την περίοδο 2018-19 πρόκειται να εμπορευθούν παγκοσμίως 16 εκατομμύρια τόνοι όσπρια.

Το Διεθνές Συμβούλιο Σιτηρών (IGC), ανακοίνωσε στις 25 Ιουλίου ότι διορίστηκε η Nathalie Dubé, Υπουργός – Σύμβουλος, από την Υψηλή Επιτροπή του Καναδά, ως πρόεδρος για το 2019-20. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, η Καναδή Πρόεδρος ενδιαφέρεται ιδιαίτερα να συνεργαστεί με τη Γραμματεία και τα μέλη του IGC, για να αναπτύξει περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την παγκόσμια αγορά οσπρίων, αναφέρει το IGC.

Τα όσπρια είναι μια βασική καλλιέργεια σε πολλές χώρες και το διεθνές εμπόριο των οσπρίων συνεχίζει να αυξάνεται, ωστόσο υπάρχουν περιορισμένες πληροφορίες για την αγορά που είναι επί του παρόντος διαθέσιμες σε αυτά τα προϊόντα.

 

 

 

Διαβάστε την συνέχεια στο agronews.gr

Recommended Posts