«Καμιά αναμονή, καμιά αυταπάτη, κανένας εφησυχασμός. Μην περιμένετε άλλος να παλέψει για μας, εμείς οι ίδιοι με τον αγώνα μας θα παλέψουμε για τον εαυτό μας, τις οικογένειες μας, την συνέχιση της καλλιεργητικής δραστηριότητας και θα νικήσουμε», τονίζει η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ), σημειώνοντας ότι, «τα αιτήματα είναι γνωστά και δίκαια. Πιστέψτε στην δύναμη του αγώνα μας και της συλλογικής δράσης μας. Είναι μονόδρομος για μας».

 

Η ΕΟΑΣΝΛ «καλεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους του Νομού να πάρουν μαζικά μέρος στις εξής συσκέψεις τις επόμενες ημέρες στις οποίες θα καθορίσουν τα παραπέρα βήματα.

– Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, 5.30 το απόγευμα στο ΤΟΕΒ Φαρσάλων για κάθοδο των τρακτέρ στην είσοδο της πόλης.

– Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, 6.30 το απόγευμα στην αίθουσα Συνεταιρισμού Πλατυκάμπου για τους αγρότες του Δήμου Κιλελέρ

– Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, 6.30 το απόγευμα στον Παλαμά θα πραγματοποιηθεί Πανθεσσαλική Σύσκεψη για τις τελικές αποφάσεις κλιμάκωσης της κινητοποίησης».

Συνεχίζοντας η ΕΟΑΣΝΛ στην ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

«Η ΕΟΑΣΝΛ χαιρετίζει τους εκατοντάδες αγρότες του Νομού που συμμετείχαν με τα τρακτέρ στα δυο μεγάλα συλλαλητήρια σε Αγιά και Τύρναβο την Κυριακή 22 Ιανουαρίου, τους αγρότες του Κάμπου, Φαρσάλων, Ελασσόνας που έβγαλαν τρακτέρ στις πλατείες των χωριών τους ή κόμβους, τους αγρότες που συνεχίζουν καθημερινά να βγάζουν τρακτέρ στις πλατείες των χωριών τους.

Χαιρετίζει τους καστανοπαραγωγούς για την μαζική κινητοποίηση τους στον Κόμβο Γυρτώνης, την Τρίτη 24 Ιανουαρίου, μετά από κάλεσμα Αγροτικών Συλλόγων που ανήκουν στην δύναμη της ΕΟΑΣΝΛ και Συνεταιρισμών. Η ζημιά που έχει υποστεί το κάστανο λόγω και της φαιά σήψης είναι σχεδόν ολοκληρωτική και η τεράστια απώλεια εισοδήματος δεν καλύπτεται από τα 150€/στρέμμα που εξήγγειλε η Κυβέρνηση.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο: https://www.agro24.gr

Recommended Posts