Στα πλαίσια της ενημέρωσης των πολιτικών κομμάτων από την ΠΟΓΕΔΥ για τα ανυπέρβλητα προβλήματα που δημιουργεί η εφαρμογή του ΠΔ 85/2022 για το προσοντολόγιο στον Δημόσιο Τομέα., πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου, συνάντηση μεταξύ μελών του προεδρείου της και αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα γραφεία του κόμματος.

 

Μεταξύ άλλων έγινε αναφορά στη διάσπαση του ενιαίου του γεωπονικού πτυχίου, στον αποκλεισμό των γεωπόνων, κτηνιάτρων, ιχθυολόγων από την ειδικότητα ΠΕ-Περιβάλλοντος, στην επιχειρούμενη αντικατάσταση του κτηνιατρικού πτυχίου με πτυχία άσχετων ειδικοτήτων, θέτοντας με αυτό τον τρόπο σε κίνδυνο την δημόσια υγεία καθώς και τα προβλήματα που δημιουργεί το συγκεκριμένο ΠΔ στον ιχθυολογικό κλάδο. Για τον λόγο αυτό η ΠΟΓΕΔΥ ζήτησε την στήριξη στην κατεύθυνση άμεσης αναστολής εφαρμογής και τροποποίησης του ΠΔ.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταδίκασε την χωρίς διαβούλευση με τη συμμετοχή θεσμικών φορέων, σύνταξη του ΠΔ, δήλωσε ότι κατανοεί τους κινδύνους που δημιουργεί το συγκεκριμένο ΠΔ και αναγνωρίζει το δίκαιο των αιτημάτων της ΠΟΓΕΔΥ και θα συμβάλλει στην ανάδειξη τους με σκοπό την άρση τους.

Προέλευση άρθρου: https://www.agro24.gr

Recommended Posts