Διαβεβαιώσεις πως δεν τίθενται κανενός είδους γεωγραφική διάκριση μεταξύ των παραγωγών, σχετικά με τη κατανομή των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας, δηλαδή των αναφερόμενων ως de minimis, ούτε για τα αγροτικά προϊόντα που έχουν πληγεί και δεν καλύπτονται ασφαλιστικά από τον ΕΛΓΑ, έλαβε η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής Μαγνησίας, κ. Ζέττα Μ. Μακρή, κατά την διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης, στις 10 Ιανουαρίου, με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γ. Γεωργαντά.

 

Η εν λόγω συνάντηση έγινε με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργού για τους μηλοπαραγωγούς του Ν. Λάρισας, που θα λάβουν 300 ευρώ ανά στρέμμα, μέσω των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis), προκειμένου να διερευνηθεί η επέκταση της ενίσχυσης ώστε να καλύπτει και τις ζημίες των παραγωγών της Μαγνησίας (μηλοπαραγωγούς, αχλαδοπαραγωγούς, κ.λ.π.).

Όπως αναφέρει η κ. Μακρή, με ανάρτησή της στο facebook, ο κ. Γεωργαντάς την διαβεβαίωσε ότι δεν υφίσταται κανενός είδους γεωγραφική διάκριση μεταξύ των παραγωγών. Αντιθέτως, οι υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εξετάζουν τις ζημίες που υπέστησαν οι παραγωγοί, ανά την επικράτεια και, συνεπώς, και για την Μαγνησία και, αναλόγως και κατά περίπτωση, η ενίσχυση αυτή θα επεκταθεί και στους πληγέντες αγρότες του νομού μας, μετά από σχετική τεκμηρίωση. Σημειώνεται, εκ νέου, ότι οι ενισχύσεις αυτές δεν εξαντλούνται αποκλειστικά και μόνο στους μηλοπαραγωγούς αλλά επιλέξιμοι μπορούν να είναι και οι παραγωγοί άλλων προϊόντων, όπως π.χ. αχλαδοπαραγωγοί.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο: https://www.agro24.gr

Recommended Posts