Στην κατηγορία κάτω των 100 ίππων, η Steyr παρουσιάζει το 4075 S, ένα συμπαγές τρακτέρ που τοποθετείται τώρα στην κορυφή της σειράς Kompakt S, ανάμεσα στα 4055 και 4065.

 

Δίπλα στα μοντέλα 4055 Kompakt S των 55 ίππων και 4065 Kompakt S των 65 ίππων η Steyr προσθέτει το νέο Kompakt S 4075, την εναλλακτική επιλογή έναντι του μοντέλου 4080 των 80 ίππων της ανώτερης σειράς Kompakt (χωρίς το διακριτικό«S») και είναι ένα πολυδύναμο τρακτέρ, κατάλληλο τόσο για γεωργικές όσο και για δημοτικές εφαρμογές.

Το νέο Steyr 4075 Kompakt S έχει χαμηλότερο συνολικό ύψος στα 2.492 χλστ. και μικρότερη ακτίνα στροφής -3,82 μ.- σε σύγκριση με το μεγάλο του αδελφό Kompakt 4080. Αυτά τα ιδιαίτερα ευέλικτα χαρακτηριστικά το καθιστούν κατάλληλο για πελάτες σε τομείς όπως η κτηνοτροφία και η παραγωγή λαχανικών, για τους οποίους η ευελιξία γύρω από κτίρια, αυλές και μικρά χωράφια είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Η FPT κάτω από το καπό του Steyr Kompakt 4075 S

Όπως και τα άλλα τρακτέρ Kompakt S, το 4075 Kompakt S τροφοδοτείται από έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα FPT F5C 3,4 λίτρων με διαστήματα σέρβις 600 ωρών, είναι εξοπλισμένο με το ίδιο κιβώτιο ταχυτήτων 12F/12R και μπορεί να αναπτύξει τελική ταχύτητα 30 ή 40 χλμ./ώρα. Σημειωτέον ότι το μοντέλο διατίθεται σε εκδόσεις με κίνηση στους 2 ή 4 τροχούς.

Η προδιαγραφή του συνδέσμου περιλαμβάνει έως και τρεις πίσω απομακρυσμένες βαλβίδες με δυνατότητα για μια τέταρτη, καθώς και δύο κεντρικές βαλβίδες για την τροφοδοσία ενός φορτωτή με joystick, με τους πελάτες που εφοδιάζουν το Kompakt S με φορτωτή να μπορούν να καθορίσουν μια επιλογή οροφής υψηλής ορατότητας.

Ο μηχανικός οπίσθιος σύνδεσμος των 2.100 κιλών περιλαμβάνει έλεγχο βύθισης και θέσης και μια γρήγορη λειτουργία ανύψωσης/καθίζησης. «Ορισμένοι χρήστες μικρότερων τρακτέρ αναζητούν όλο και περισσότερη ισχύ σε ένα συμπαγές πακέτο, ενώ άλλοι χρειάζονται μια ελαφρώς μεγαλύτερη σχεδίαση για πιο σημαντικές εργασίες», σχολίασε ο Ross Macdonald, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Steyr. «Με την επέκταση της σειράς Kompakt S μεγαλύτερης ισχύος οι χρήστες έχουν τώρα μια ευρύτερη επιλογή προϊόντων για να καλύψουν τις συγκεκριμένες ανάγκες τους», σημείωσε ο ίδιος.

Προέλευση άρθρου: https://www.agronews.gr

Recommended Posts