τρακτερ, γεωργία, τρακτερ, καλλιέργειες

Στις βασικές βελτιώσεις περιλαμβάνονται ο ενσωματωμένος δέκτης GPS StarFire 7000 και μια ολοκαίνουργια οθόνη G5 Plus CommandCenter, αμφότερα στο βασικό εξοπλισμό.

 

Η John Deere παρουσιάζει τις αναβαθμίσεις για τα μοντέλα τρακτέρ των σειρών 7,8 και 9. Συνοδευμένα από τον χαρακτηρισμό MY24, τα μοντέλα είναι στο επίκεντρο της της γεωργίας ακριβείας. Αυτό σημαίνει ότι οι βελτιώσεις επικεντρώθηκαν σε συστήματα που προωθούν την άνεση και την ευκολία στο χειρισμό συστημάτων για εφαρμογές ακριβείας.

Αρχικά, ο δέκτης StarFire 7000 αναβαθμίστηκε και προσφέρει πέντε χρόνια επαναληψιμότητας και 73% ταχύτερους χρόνους, ενώ είναι 17% πιο ακριβής όταν χρησιμοποιεί SF-RTK σε σύγκριση με προηγούμενα μοντέλα που χρησιμοποιούν σήμα SF3. Επιπλέον, η σταθερότητα και η αξιοπιστία του σήματος βελτιώθηκαν και παρέχουν το υψηλότερο επίπεδο καθοδήγησης και ακρίβειας που προσέφερε ποτέ η John Deere.

Το SF-RTK παρέχει στους αγρότες επαναληψιμότητα από έτος σε έτος χωρίς την ανάγκη σταθμών βάσης. Μέσα στην καμπίνα, οι χειριστές θα συναντήσουν το ολοκαίνουργιο τερματικό G5Plus CommandCenter (και την προαιρετική εκτεταμένη οθόνη G5Plus) που διαθέτει μεγαλύτερη οθόνη, αυξημένη επεξεργαστική ισχύ και ταχύτερους χρόνους μεταφοράς αρχείων σε σύγκριση με προηγούμενες οθόνες. «Το G5Plus  διαθέτει 35% μεγαλύτερη περιοχή προβολής και ανάλυση βίντεο υψηλής ευκρίνειας 1080p», λέει η John Deere.

Η οθόνη αφής 12,8 ιντσών και η υψηλότερη ανάλυση βίντεο παρέχουν στους χειριστές καθαρή, φωτεινή και εύκολη πρόσβαση στα χειριστήρια του μηχανήματος, με την καθοδήγηση AutoTrac και το Section Control να περιλαμβάνονται πλέον στον βασικό εξοπλισμό. Ένα άλλο χαρακτηριστικό που διατίθεται στα μοντέλα του 2024 είναι το εργοστασιακά εγκατεστημένο εργαλείο Ethernet. Αυτή η νέα σύνδεση επιτρέπει μελλοντική επικοινωνία υψηλού εύρους ζώνης μεταξύ τρακτέρ και εργαλείων.

Η John Deere προσφέρει επίσης ένα πακέτο Autonomy Prep για τρακτέρ της σειράς 8 και 9, που διασφαλίζει ότι αυτά τα μηχανήματα διαθέτουν τα γνωστά εξαρτήματα που χρειάζονται για να λειτουργούν αυτόνομα στο μέλλον. Επιπλέον, προστέθηκε μια νέα οθόνη στο δεξιό γωνιακό στύλο μέσα στην καμπίνα των τρακτέρ της σειράς 7, 8 και 9.

Η ευανάγνωστη οθόνη διαθέτει ψηφιακές ενδείξεις και μια περιοχή απεικόνισης, για να διασφαλιστεί ότι τα τρακτέρ μπορούν να επωφεληθούν από προηγμένες λειτουργίες. Μια εργοστασιακά εγκατεστημένη απόχρωση στο πίσω παραθύρο είναι επιπρόσθετα διαθέσιμη για τις καμπίνες John Deere CommandView 4, χαρακτηριστικό που βοηθά τους χειριστές να είναι άνετοι και να έχουν καλύτερη ορατότητα προς τις οθόνες, ειδικά τις πιο φωτεινές μέρες.

Συνολικά, έχουν προστεθεί 20 ίπποι σε όλα τα μοντέλα 9RT, με τους υποψήφιους αγοραστές να μπορούν τώρα να επιλέξουν ανάμεσα στα 9RT 490, 9RT 540 και 9RT 590. Για τους καλλιεργητές πατάτας, ζαχαρότευτλων και λαχανικών, η John Deere πρόσθεσε ευρύτερες επιλογές μετατρόχιου στη σειρά ερπυστριοφόρων τρακτέρ 8RX. Οι αποστάσεις είναι 132, 136, 144 ή 152 ίνστες.

Προέλευση άρθρου: https://www.agronews.gr

Recommended Posts