Μέρα με τη μέρα αναπτύσσεται μια δυναμική ανόδου στις τιμές του αιγοπρόβειου, που φαίνεται να βάζει φρένο στην κατρακύλα των τελευταίων ετών, η οποία οδήγησε ορισμένες εκμεταλλεύσεις να πωλούν το γάλα τους ακόμα και κάτω από τα 70 λεπτά το κιλό.

Η «ΥΧ», ήδη από τις αρχές Ιουλίου, με ρεπορτάζ της, είχε προϊδεάσει για θετικές εξελίξεις στη συγκεκριμένη αγορά, κάτι που επιβεβαιώνεται και τεκμηριώνεται βάσει και των όσων μας αναφέρουν οι συντελεστές της αγοράς. Σε αρκετές περιοχές της χώρας φαίνεται ότι φέτος οι αγοραστές θα μπουν πιο δυνατά στη διεκδίκηση μεριδίων γάλακτος, καθώς ο φετινός προγραμματισμός τους έχει γίνει με πρόθεση να αυξηθεί η παραγωγή τυροκομικών προϊόντων. Βέβαια, υπάρχουν και οι περιοχές όπου δραστηριοποιούνται λιγοστοί αγοραστές, κάτι που καθιστά τη διαπραγματευτική θέση των κτηνοτρόφων δυσχερέστερη και πιο ασθενική.

Όπως αναφέρει στην «ΥΧ» ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Δήμου Τυρνάβου, Αργύρης Μπαϊρακτάρης, «στο παζάρι που γίνεται τώρα, που οι κτηνοτρόφοι παίρνουν ζωοτροφές, αποτυπώνεται ένα θετικό κλίμα. Με σιγουριά όμως θα ξέρουμε τον Νοέμβριο – Δεκέμβριο, όταν μπουν στην αγορά τα πρώτα γάλατα. Θεωρώ πάντως ότι αυτά που ακούγονται για άνοδο 10 λεπτών είναι ίσως αισιόδοξα, μακάρι όμως να γίνουν πραγματικότητα και να δούμε τιμές των 90 και 95 λεπτών το κιλό -χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι και τότε θα πούμε ότι πλέον όλα είναι καλά».

 

Διαβάστε την συνέχεια στο agrotes.eu

Recommended Posts