Παρέμβαση Μητσοτάκη ώστε να διευκολυνθούν οι προσπάθειες στον τομέα της αγροτικής παραγωγής, και να αναζητηθούν λύσεις εισοδηματικού χαρακτήρα 

για μικρές κατηγορίες που πλήττονται άμεσα και διευκολυντικές για τους έμμεσα ζημιωθέντες, ζητάει ο αγροτικός κόσμος.

Εκλογικευµένη διαχείριση και εστίαση σε ειδικότερες κατηγορίες αγροτών που θα επωφεληθούν των µέτρων ανακούφισης από τα προβλήµατα που προκαλεί στην οικονοµία ο κορωνοϊός, επιδιώκει τα τελευταία24ωρα η κυβέρνηση.

Οι πληροφορίες θέλουν την δυσαρέσκεια των αγροτών για τον µέχρι στιγµής αποκλεισµό από τα έκτακτα µέτρα ανακούφισης να φθάνει στο µέγαρο Μαξίµου, απ’ όπου και επαναδροµολογείται η διεύρυνση της λίστας µε τα ΚΑ∆ των ελευθέρων επαγγελµατιών που πρόκειται να τύχουν ειδικότερης µεταχείρισης.

Το παράθυρο προς αυτή την κατεύθυνση κρατά ανοικτό τόσο ο υπουργός Οικονοµικών Χρ. Σταϊκούρας (η λίστα είναι δυναµική), όσο και άλλα στελέχη, όπως ο εκπρόσωπος Στ. Πέτσας.

Έτσι, κάποιοι παραγωγοί θα πρέπει να προστεθούν στις ρυθµίσεις για τα 800 ευρώ, οι οποίες προς το παρόν αναφέρονται σε µισθωτούς, επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγελµατίες.

Όπως έχει γράψει ήδη η Agrenda πιο κοντά στο συγκεκριµένο µέτρο είναι οι κτηνοτρόφοι και ειδικότερα οι αιγοπροβατοτρόφοι παραγωγοί αµνοεριφίων, οι οποίοι ήδη ζηµιώνονται από το «πάγωµα» της συγκεκριµένης αγοράς λίγο πριν το Πάσχα. Εδώ το θέµα είναι να ξεκαθαρίσει ποιοι έχουν απούλητα αρνιά και πόσα, να εκτιµηθεί η απώλειά τους και να τους δοθεί η δυνατότητα να υποβάλουν σχετικό αίτηµα στην ηλεκτρονική πλατφόρµα που άνοιξε γι’ αυτό το λόγο.

Για τους υπόλοιπους αγρότες, µε δεδοµένες τις δύσκολες συνθήκες από πλευράς ρευστότητας που έχουν διαµορφωθεί, ειδικά το τελευταίο διάστηµα, είναι να ενταχθούν όπως και οι άλλες επιχειρήσεις στη ρύθµιση που προβλέπει τετράµηνη παράταση στην τακτοποίηση φορολογικών και ασφαλιστικών εκκρεµοτήτων που καθίστανται ληξιπρόθεσµες από τον Μάρτιο και µετά.

Μια τέτοια λύση, εκτός του ότι θα απελευθέρωνε ρευστότητα -εν όψει εαρινών σπορών και άλλων αγροτικών εργασιών-  θα διευκόλυνε σε µεγάλο βαθµό και την υλοποίηση των επενδυτικών φακέλων που έχουν πάρει έγκριση και κολλάνε στην κάλυψη ενός µέρους της ίδιας συµµετοχής.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο  https://www.agronews.gr

Recommended Posts