Το θέμα των αποκλεισμένων από την έκτακτη ενίσχυση χοιροτρόφων πήγαν στη βουλή με ερώτησή τους, αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Το θέμα των αποκλεισμένων από την έκτακτη ενίσχυση χοιροτρόφων πήγαν στη βουλή με ερώτησή τους, αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Διαμαρτυρίες από σημαντικό αριθμό χοιροτροφικών μονάδων προκαλεί η απόφαση της Κυβέρνησης της ΝΔ να αποκλειστούν για μια ακόμη φορά, ενώ πληρούν τις προϋποθέσεις, από τη χορήγηση ενισχύσεων με βάση το προσωρινό πλαίσιο για τη λήψη μέτρων κρατικής ενίσχυσης με σκοπό να στηριχθεί η οικονομία κατά την διάρκεια της τρέχουσας έξαρσης της νόσου COVID-19. Η απόφαση αυτή επισφραγίζεται με το ΦΕΚ 3277/24-6-2022: «Χορήγηση κρατικών ενισχύσεων στον τομέα της εκτροφής χοίρων σε όλη την Επικράτεια, λεπτομέρειες εφαρμογής Προσωρινού Πλαισίου με βάση την υπό στοιχεία C(2020)1863/19.03.2020 ανακοίνωση της Επιτροπής (Προσωρινό Πλαίσιο), καθώς και με βάση την υπό στοιχεία C(2022)2165 final/01.04.2022 απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής». Ερωτηματικά, επίσης, εγείρει η καθυστέρηση έκδοσης του σχετικού ΦΕΚ με αποτέλεσμα να περιοριστεί ο χρονικός ορίζοντας μεταξύ έκδοσης του ΦΕΚ και λήξης υποβολής των αιτήσεων για τους υποψήφιους δικαιούχους, ο οποίος ήταν μεταξύ της δημοσίευσης του ΦΕΚ και μέχρι 29/6/2022, δηλαδή ουσιαστικά διάστημα τριών (3) εργάσιμων ημερών», τόνιζαν στην ερώτησή τους οι βουλευτές, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να μην απαντά επί τους ουσίας στα όσα του καταλογίζει η Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Υπενθυμίζεται ότι πρόταση του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας επί του ζητήματος που ανέκυψε είναι να δοθούν χρήματα από το πρόσθετο κονδύλι για τις ζωοτροφές (100 εκατ. ευρώ), που ετοιμάζει το ΥπΑΑΤ για όλη την κτηνοτροφία.

Προέλευση του άρθρου : https://www.agrotypos.gr

Recommended Posts