Ενημέρωση πριν τις ποινές όπως με τον αντικαπνιστικό ζητούν οι κτηνοτρόφοι για καθυστερημένη δήλωση γεννήσεων βοοειδών στις ΔΑΟΚ.

Άγνοια από τις υποχρεώσεις που θέτει ο κανονισµός της  πολλαπλής συµµόρφωσης οδηγεί σε αναδροµική επιβολή ποινών στους βοοτρόφους σχετικά µε τις δηλώσεις γέννησης των ζωών τους, που είτε δεν δηλώθηκαν έγκαιρα είτε δεν  καταχωρήθηκαν στο σύστηµα εντός των προβλεπόµενων ορίων από τις ∆ΑΟΚ.

Το θέµα φέρνουν στο επίκεντρο οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, οι οποίοι µε επιστολή τους στον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, ζητούν να παρέµβει ως προς το θέµα των ποινών που έχουν βεβαιωθεί από το 2017 και µετά, σε βοοτρόφους της χώρας, σχετικά µε τις δηλώσεις γέννησης των βοοειδών τους. «Οι ποινές αυτές πρέπει να µηδενιστούν και µε ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ και ενηµέρωση των κτηνοτρόφων σε όλη τη χώρα, από τις 1-1-2020 να εφαρµοστεί αυστηρά ο συγκεκριµένος κανονισµός, αφού οι βοοτρόφοι θα είναι πια ενήµεροι», τονίζουν.

Πολλοί δεν δήλωσαν έγκαιρα

 Όπως εξηγούν στην επιστολή, «πάρα πολλοί βοοτρόφοι δε δήλωσαν στις ∆ΑΟΚ, εντός 27 ηµερών το ανώτερο από τη γέννησή τους, µοσχάρια της εκµετάλλευσής τους. Επίσης σε πολλές περιπτώσεις οι γεννήσεις δηλώθηκαν εντός των προβλεπόµενων ορίων, όµως οι ∆ΑΟΚ δεν καταχώρησαν στο σύστηµα άµεσα τις γεννήσεις, είτε λόγω φόρτου εργασίας είτε λόγω έλλειψης προσωπικού. Οι υπάλληλοι των ∆ΑΟΚ στη συντριπτική τους πλειοψηφία, δεν είχαν γνώση των συνεπειών που συνεπάγεται για τους κτηνοτρόφους, αυτή η καθυστέρηση.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στο www.agronews.gr

Recommended Posts