Υποχωρούν οι τιμές αγροτικών προϊόντων, και κυρίως των γαλακτοκομικών, λόγω κορονοϊού σε κεντρικές αγορές παγκοσμίως με δυσμενείς επιπτώσεις στην οικονομία.

Οι τιμές των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης έχουν υποχωρήσει ανησυχητικά τις τελευταίες δύο εβδομάδες στο Σικάγο και στις υπόλοιπες κεντρικές αγορές με αντίκτυπο και στην παγκόσμια οικονομία. Πλέον οι αναλυτές βλέπουν είτε ύφεση και αστάθεια είτε μια συντεταγμένη ανάπτυξη.
Η γρίπη έκλεισε την Κίνα και έριξε τις τιμές γαλακτοκομικών όσο οι αγορές αναρρώνουν

1. Οι τιμές των γαλακτοκομικών προϊόντων, με σημαία τα μελλοντικά συμβόλαια γάλακτος αλλά και αυτά της σόγιας, του βάμβακος και του χοιρινού κρέατος υποχώρησαν. Σε αυτό το διάστημα οι αγορές επιχειρούν ένα φρενάρισμα της διόρθωσης αυτής, με τους αναλυτές τώρα να επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στις εξελίξεις του κορονοϊού.

Η ασθένεια που κόστισε τη ζωή εκατοντάδων Κινέζων, αν και τα ποσοστά θνησιμότητας δεν είναι αντίστοιχα με εκείνων άλλων επιδημιών του πρόσφατου παρελθόντος, λειτουργεί ως ένα καλό άλλοθι που μπλοκάρει τις αγορές, αν και η αγορά της Κίνας έχει μπει πράγματι σε καραντίνα.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στο www.agronews.gr

Recommended Posts