σταρι

Η Κυβέρνηση προωθεί ένα συνεκτικό εθνικό στρατηγικό σχέδιο που οδηγεί στην ανάπτυξη ενός βιώσιμου

και ανταγωνιστικού αγροτικού τομέα, διαμήνυσε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκρέκας, κατά τις ομιλίες που πραγματοποίησε στο πλαίσιο της μεγαλύτερης των τελευταίων ετών, 28ης Διεθνούς Έκθεσης Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού & Εφοδίων, Agrotica, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από την Πέμπτη 30 Φεβρουαρίου ως την Κυριακή 2 Ιανουαρίου.

«Ανταγωνιστικοί  αγρότες θα είναι εκείνοι που θα προσαρμόσουν και θα “θωρακίσουν” τις καλλιέργειες τους από την κλιματική αλλαγή, οι επιπτώσεις της οποίας κάνουν ολοένα και πιο αισθητή την παρουσία τους και στη χώρα μας», ανέφερε.

Η ορθολογική αξιοποίηση των φυσικών πόρων, με επίκεντρο το νερό, είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για να μειωθεί σημαντικά το κόστος αγροτικής παραγωγής και ταυτόχρονα να προστατεύσουμε το περιβάλλον. Στην ίδια κατεύθυνση στοχεύει και η επέκταση της χρήσης

Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ώστε να συρρικνώσουμε το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας και να περιορίσουμε το αποτύπωμα άνθρακα στην αγροτική δραστηριότητα, επισήμανε ο κ. Σκρέκας και συμπλήρωσε:

«Ο στόχος είναι οι αγρότες να δίνουν λιγότερα και να παίρνουν περισσότερα από το χωράφι, χωρίς να το καταστρέφουν».

Κεντρικό στόχο για την Κυβέρνηση αποτελεί επίσης ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η μετάβαση στη γεωργία ακριβείας. Ο εκσυγχρονισμός της αγροτικής παραγωγής αποτελεί μονόδρομο ώστε η

ελληνική γεωργία να ανταποκριθεί με επιτυχία στις συνθήκες του σκληρού διεθνούς ανταγωνισμού. «Θέλουμε όλοι οι αγρότες να μπορούν να εφαρμόσουν πρακτικές γεωργίας ακριβείας, αυτό πρέπει να κάνουμε και αυτό σχεδιάζουμε», σημείωσε.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στο emvolos.gr

Recommended Posts