κάνναβη, φυτό,καλλιέργεια

Χωρίς σχετική έκθεση συμπερασμάτων από τα σχόλια που συγκέντρωσε η δημόσια διαβούλευση του προηγούμενου Μαρτίου, ξεκινά σήμερα, Τρίτη 11 Μαΐου,

η επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τίτλο «Παραγωγή, εξαγωγή και διάθεση τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης του είδους Cannabis Sativa L περιεκτικότητας σε τετραϋδροκανναβινόλη (THC) άνω του 0,2%».

Η σχετική συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, στις 13:00, με βασικούς εισηγητές τον Χρήστο Κέλλα από Ν.Δ. και τον Αλέξη Χαρίτση από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, τροποποιείται το νομοθετικό πλαίσιο για την εξαγωγή διάθεση και κυκλοφορία των τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης με κύριο σκοπό την απλοποίηση των διαδικασιών, την άρση ασαφειών που έχουν εντοπιστεί στο υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο και τη διευκόλυνση της εξαγωγής των προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης στα πρότυπα της εξαγωγής που ισχύει για τα γενόσημα φαρμακευτικά προϊόντα που παράγονται στην Ελλάδα.

Επιπλέον, σκοπός είναι η διασφάλιση του ομαλού εφοδιασμού της ελληνικής αγοράς με προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης υπό συνθήκες ύψιστης ασφάλειας με την έγκριση του Ε.Ο.Φ.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στο: https://www.agro24.gr

Recommended Posts