Η δημοσίευση της Παγκόσμιας Έκθεσης Γεωργικής Προσφοράς και Ζήτησης (WASDE) του Υπουργείου Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών (WASDE) προβλέπει αύξηση των παγκόσμιων αποθεμάτων σίτου για την περίοδο 2020/2021 κατά 5,7 εκατομμύρια τόνους.

Η αύξηση αυτή αναμένεται να προέλθει από αύξηση 4,9 εκατομμυρίων τόνων και υψηλότερα αρχικά αποθέματα.

Οι προοπτικές για την παραγωγή χονδροειδών για την περίοδο 2020/2021 είναι για αύξηση 3,2 εκατομμυρίων τόνων. Αυτό θα αυξήσει τη συνολική παραγωγή σε 1,484,6 εκατομμύρια τόνους.

Ομοίως, σε ένα διαδικτυακό σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης σιτηρών στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτήν την εβδομάδα, η Amy Reynolds του Διεθνούς Συμβουλίου Σιτηρών (IGC) προέβλεψε την παγκόσμια παραγωγή σιταριού σε επίπεδα ρεκόρ και προέβλεπε ρεκόρ των αποθεμάτων παγκόσμιου αραβοσίτου.

Το USDA κυκλοφόρησε την τελευταία έκθεση προόδου καλλιεργειών στις 8 Ιουνίου και λαμβάνει δεδομένα από την εβδομάδα που έληξε στις 7 Ιουνίου.

Η έκθεση έδειξε ότι το 97% του καλαμποκιού έχει φυτευτεί στις ΗΠΑ. Το 89% είχε εμφανιστεί και το 60% αυτού του καλαμποκιού είναι σε καλή κατάσταση. Το 21% είναι σε καλή κατάσταση και το 15% είναι σε άριστη κατάσταση.

Το 86% της σόγιας είχε φυτευτεί ταυτόχρονα. Το 67% της σόγιας είχε εμφανιστεί και το 60% αυτών σόγιας είναι σε καλή κατάσταση.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο https://www.agrocapital.gr

Recommended Posts