Συνάντηση με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λαρισαίων Αγροτών κ.κ. Φώτη Παπαδόπουλο και Γιώργο Καραΐσκο αντίστοιχα, είχε ο αναπληρωτής τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Λάρισας κ. Βασίλης Κόκκαλης, με βασικό αντικείμενο το βαμβάκι.

Στη συζήτηση αναλύθηκε εκτενώς η πορεία της φετινής βαμβακοκαλλιέργειας, όπου οι συνεταιριστές εξέφρασαν στον πρώην υφυπουργό την έντονη ανησυχία τους για την πορεία της τιμής του προϊόντος, αφού τα πρώτα «σημάδια» από την αγορά έχουν χαμηλώσει τον πήχη των προσδοκιών. Αυτό όπως επισημάνθηκε στον κ. Κόκκαλη, θα είναι καταστροφικό για τους καλλιεργητές καθώς το κόστος παραγωγής παραμένει σταθερά, σε υψηλά επίπεδα.

Παράλληλα, έγινε εκτενής αναφορά στο θέμα της ομάδας εργασίας βάμβακος, η οποία υπενθυμίζεται πως είχε συσταθεί από τον Λαρισαίο πρώην υφυπουργό, με τα μέλη του Συνεταιρισμού να τονίζουν την ανάγκη συνέχισης λειτουργίας της συγκεκριμένης ομάδας, αλλά και παράλληλα την ανάγκη ουσιαστικότερης εκπροσώπησης των αγροτών στην Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος.

 

Διαβάστε την συνέχεια στο larissanet.gr

Recommended Posts