Το 1ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Αίγειου και Πρόβειου Κρέατος  από 27 μέχρι 29 Σεπτεμβρίου 2019, διοργανώνεται στα Βασιλικά Θέρμης, στο Κλειστό Γυμναστήριο Βασιλικών «Στέλιος Πιπινίκας».

Ρεπορτάζ: Σίσσυ Νίκα

Το Φεστιβάλ γίνεται με τη γίνεται με τη συνεργασία του Εργαστηρίου Ζωοτεχνίας του Τμήματος Κτηνιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στις 17.00μ.μ, θα γίνονται επιδείξεις κοπής και κρεατοτεχνίας σε συνεργασία με το Σωματείο των Κρεοπωλών.

Σκοπός της τριήμερης εκδήλωσης είναι ο διπλασιασμός της κατανάλωσης του αιγοπρόβειου κρέατος στην Ελλάδα, με στόχο την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Στην Ελλάδα, η κατανάλωση του αιγοπρόβειου κρέατος τα τελευταία χρόνια κυμαίνεται στο 7% της συνολικής παραγωγής, ενώ είναι το μόνο κατά κύριο λόγο Ελληνικό κρέας, σε αντίθεση με το μοσχαρίσιο και το χοιρινό που είναι κυρίως εισαγόμενα.

 

Διαβάστε την συνέχεια στο emvolos.gr

Recommended Posts